Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 helyett Windows XP

Laptop

Windows 7 helyett Windows XP

Lebutítható lesz a legújabb Windows is.

Downgrade – egy szó, ami a számítástechnikában sokáig szinte tabunak számított. A folyamatos fejlesztés mellett pálcát törő ipar termékei, szolgáltatásai mindig előre léptek (upgrade), „lefokozásról” szinte sosem esett szó. A Windows Vista megjelenésével azonban ez megváltozott. Az inkompatibilitási és erőforrásbeli problémák miatt a Microsoft lehetővé tette felhasználóinak, hogy az operációs rendszer megvásárlásával visszalépjenek Windows XP-re, ha számukra az kényelmesebb. És ha valaki azt gondolta, hogy a Windows 7 megjelenésével ez a lehetőség megszűnik, az tévedett.

Nemrég számolt be arról a Zdnet egyik bloggere, Mary Jo Foley, hogy a redmondi szoftverfejlesztő azt tervezi: legújabb OS-éről is vissza lehet majd lépni – nem csak Vistára, hanem akár XP-re is. Előbbinek nem sok értelme van, hiszen a W7 az előd továbbfejlesztett, gyorsabb és stabilabb változata; ám utóbbira biztosan lesz igény. A részletek egyelőre nem ismertek, de valószínű, hogy az Ultimate és a Professional változatok esetében nyílik lehetőség a downgrade-re.

Emellett változik maga a visszafejlesztés program is. Eddig a PC-gyártók csak akkor adhattak el Vistáról XP-re downgrade-elt számítógépeket, ha azt egy vevőjük kifejezetten kérte. Hamarosan azonban már konkrét igény nélkül is lehet XP-sített vistás PC-ket vásárolni, anélkül, hogy egy vevő előre jelezné ilyen irányú kérését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés