Connect with us

Hirdetés

technokrata

Személyiséglopás áldozatai lettek az angol Megasztár döntősei

Dotkom

Személyiséglopás áldozatai lettek az angol Megasztár döntősei

Regisztrálták azokat a domaineket, amikben szerepelnek a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsor döntőseinek a nevei és hamis Twitter azonosítókat is létrehoztak magukat az énekeseknek kiadó ismeretlenek.

A Megasztárhoz hasonló angol tehetségkutató a Britain’s Got Talent elődöntőjének negyven résztvevője közül harmincháromnak lefoglalták a nevét tartalmazó domaineket, tizennyolc énekesnek pedig a Twitter azonosítóját is létrehozták ismeretlenek. A személyiséglopás áldozata lett a show világszerte ismerté vált versenyzője Susan Boyle is, mivel a számítógépes bűnözők a susanboyle.co.uk, susanboyle.org és a susan-boyle.com címeket is regisztrálták helyette.

A verseny elődöntőjének a részvevői közül összesen öten gondoltak arra, hogy lefoglalják a nevüket tartalmazó domaineket, mielőtt beneveztek a versenybe. “A rajongók gyakran csak beírják a böngészőjük címsorába a kedvencük nevét és egy végződést, abban a hitben, hogy az énekes oldalára érkeznek. A tehetségkutató résztvevőinek a nevében lefoglalt domainekre most olyan tartalmak is kikerülhetnek, melyek ártanak a versenyzők hírnevének, és sokan meg fogják nézni ezeket az oldalakat.” – mondta el Stephen Waddington a Speed Communications online reklámokkal foglalkozó cég vezetője a Telegraph-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés