Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: az alakváltó füles

egyéb kütyük

Teszt: az alakváltó füles

A Gigatel jóvoltából ezúttal egy valódi ˝transzformer˝ headsetet volt szerencsénk kipróbálni.

A Jabra BT8030 nem kevesebbre vállalkozik, minthogy egyetlen készülékként töltse be egy teljes értékű fejhallgató és egy mini hangszóró szett és kihangosító szerepét. A szokásosan igényes megjelenést kapott Jabra dobozban egy remek minőségű, cipzáros és fogantyús kis hordtáskát találunk, melynek belsejében természetesen ott rejlik maga a BT8030.

A minőségi külső bevonatot és puha tapintású belső részt kapott füles felső részén egy dupla csúszkás megoldás révén elég tág határok között állíthatjuk be a számunkra legideálisabb méretet. Az alsó fülhallgatós rész gyakorlatilag minden irányban mozgatható, így pontosan ráfekszik a fülünkre, és kizárja a külső zajokat.

A baloldali élen találhatók a bekapcsoló/párosító-, hangerőállító-, illetve híváskezelő gombok, melyek közelében keresendő továbbá a szabványos miniUSB interfész és a töltő csatlakozó aljzat. Az ellentétes oldalon kaptak helyet a zenekezelő gombok, melyek segítségével elindíthatjuk és megállíthatjuk, vagy éppen bele is tekerhetünk az éppen lejátszott zenékbe. Talán már mondanom sem kell, hogy az egyébként 310 gramm tömegű Jabra BT8030 Bluetooth 2.0 (A2DP, AVRCP) kapcsolat keresztül kommunikál az arra alkalmas készülékekkel, így például a telefonunkkal, de ezenkívül USB kiegészítőként is használható. A hangminőség ha nem is tökéletes, de mindenképpen jónak mondható, a mélyhangok pedig különösen teltek, köszönhetően a Zirene Power Bass technológiának.

A felső szekcióban, a méretállítási lehetőség közelében két-két rejtett gombot fedezhetünk fel, melyek együttes megnyomásának hatására a fejhallgató két szára teljesen kihajtható, ily módon pedig asztali kihangosítóvá, vagy éppen mini zenei állomássá avanzsál a készülék. A hálózati töltővel és USB kábellel együtt szállított Jabra BT8030 a gyári adatok szerint egy feltöltéssel maximum 8 órán át képes zenét szolgáltatni (kihangosítva), készenléti ideje pedig mintegy 240 óra.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés