Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl lassú volt a Vista, ezért pereltek

Smart home

Túl lassú volt a Vista, ezért pereltek

Ki felelős a lefagyó számítógépért?

Érdekes váddal fordult múlt hét szerdán egy ohiói pár a San Francisco-i bírósághoz. Beperelték az Acer America-t, azt állítva, hogy az általuk vásárolt noteszgép 1 GB-nyi memóriája elégtelen volt a Windows Vista használatához, holott a gyártó azzal hirdette termékét, hogy azon a Microsoft legújabb asztali operációs rendszere fut. A még 2008 áprilisában vásárolt masina Lora és Clay Wolph beszámolója szerint folyamatosan lefagyott és összeomlott, amikor megpróbálták futtatni a Vista Home Premium változatát.

Az Aspire 4520-5458 modellt birtokló házaspár beszámolója szerint az 1 GB-nyi memória és az Nvidia Geforce 610M integrált grafikus chipkészlet nem elegendő az operációs rendszer használatához. (Tudni kell, hogy a Geforce vezérlő tovább apasztotta az operatív tárat, mivel saját videomemóriával nem rendelkezik.) A perirat szerint csupán akkor vált használhatóvá a számítógép, amikor 157 dolláros költség mellett 2 GB-osra bővítették a RAM-ot.

Az Aspire 4520 – a Microsoft miatt a gyártón csattan az ostor?

Nem maradt adós a válasszal az Acer technikai terméktámogató csapata, akik szerint a Windows Vista futtatásához (Microsoft által) javasolt memóriakapacitás 1 GB, sőt, a Starter változat minimum követelménye 512 MB. Ez azt jelenti az Acer olvasatában, hogy a felhasználó által megvásárolt rendszer képes megfelelően futtatni a Windows Vistát. Ezt ugyanakkor Wolph-ék azzal hárították, hogy a Microsoft szerint a Premium változat futtatásához 1 GB-nyi operatív tár és 128 MB-nyi grafikus memória szükséges. Mivel azonban az Aspire noteszgép grafikus alrendszere a központi memóriából 256 MB-nyit használ saját céljaira, így a számítógépnek eleve már csak 800 MB-nál kevesebb szabad RAM-ja marad a Windows Vista futtatására.

A fentiek miatt a házaspár a kaliforniai és szövetségi fogyasztóvédelmi törvények megsértésével vádolja az Acert. Emellett azt kérelmezték a bíróságtól, hogy nyilvánítsa csoportos keresetté a pert, illetve előre nem meghatározott összegű anyagi kártérítést is követelnek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés