Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyorsabb USB vezérlője

Laptop

A világ leggyorsabb USB vezérlője

Az NEC Electronics bejelentette az első USB 3.0-s vezérlőt.

Hétfőn rukkolt elő a nagy hírrel a vállalat: bejelentette első, SuperSpeed USB 3.0 vezérlőjét, mely már támogatja a következő generációs USB-s eszközöket. Ezek ugyan egyelőre még nem léteznek, tekintve, hogy a szabvány technikai leírását tavaly novemberben tették közzé. Ugyanakkor mindenképpen fontos lépés az NEC-é: megnyitja az utat a harmadik generációs univerzális soros buszt használó készülékek nagyvolumenű gyártása felé.

A vállalat bejelentése szerint vezérlőjét PC-k, ExpressCard termékek, dokkolóállomások és szerveralkalmazások számára készíti. A hivatalosan µPD720200 névre hallgató eszköz elméletileg nagyjából 5 Gb/s-os adatátviteli sebességet ígér, ami tízszer gyorsabb, mint a manapság elterjedten használt USB 2.0 szabvány által nyújtott tempó. Természetesen teljes mértékben kompatibilis visszafelé: a 2.0-s, az 1.1-es és az 1.0-s USB készülékek csatlakozását is támogatja.

Az első mintapéldányok egyébként júniusban válnak elérhetővé, és 15 dolláros áron kínálja majd őket a vállalat. Szeptemberre pedig felpörög a gyártás is: a cég beszámolója szerint az első őszi hónapban már egymilliót fognak előállítani belőle. Az USB 3.0-s készülékek lendületes terjedésének ideje azonban nem az idei év lesz: a távol-keleti vállalat jövő évre várja a gyors adoptálást.

Az NEC már 1996 óta tagja az USB Implementers Forumnak, és a szervezet működésében oroszlánrészt vállalt. 2000-ben a vállalat rukkolt elő a világ első USB 2.0-s vezérlőjével, ez volt a µPD720100. Emellett természetesen más USB-s eszközökkel is foglalkozott az évek során; ennek köszönhetően 2009 márciusáig összesen 161 millió, univerzális soros buszt használó elektronikai készüléket adott el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés