Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Vista: nem sokkal jobb, mint a Windows 98

Laptop

Windows Vista: nem sokkal jobb, mint a Windows 98

Alig „nyomja le” ősét a Microsoft legújabb operációs rendszere.

A Softpedia közlése szerint a Windows Vista az üzleti jellegű felhasználást tekintve épphogy csak meg tudta előzni az idestova 10 éve piacra lépett ősét, a Windows 98-at. Vagyis Redmond minden erőfeszítése ellenére az eltelt közel egy év alatt (tavaly novemberben vált az üzleti felhasználók számára elérhetővé a Windows Vista két üzleti változata) az új OS nem tudott számottevő részesedést kiharcolni a fejlesztőnek igen fontos vállalati szférában.

A Sunbelt a Counterspy Enterprise biztonsági észlelőrendszerére alapozva figyelte az elmúlt hónapokban, hogy milyen számítógépekről keresik fel a cég weboldalát. Eszerint az első helyen a Windows XP végzett: az üzleti élet számára készített IT-biztonsági szoftvert a felhasználók 82,91 százaléka Windows XP-s környezetben futtatta. Második helyre a Windows 2000 jutott, mely 14,88 százalékos, míg a harmadik helyen a Windows Server 2003 1,83 százalékos részesedéssel bír jelenleg. Csak ezután következik a Vista, 0,32 százalékkal, míg a Windows 98 0,03 százalékos részesedést tud felmutatni.

Az otthoni felhasználóknál már valamivel jobb a helyzet. A Sunbelt ez utóbbi felhasználói tábornak fejlesztett szoftverével szintén felméréseket végzett. Itt az első szintén a Windows XP lett, 83,9 százalékkal, de a második már a Windows Vista, 9,38 százalékos részesedéssel. A Windows 2000 3,59 százalékot, a Windows Server 2003 meglepő módon (ne feledjük, otthoni felhasználók!) 1,62 százalékot, míg a Windows 98 1,33 százalékot tud felmutatni.

Mikor várható komolyabb előretörés az új redmondi operációs rendszer javára? Valószínűleg az SP1 megjelenése előtt nem; azonban ha a Microsoft az első javítócsomaggal a gyermekbetegségek javát ki tudja iktatni, akkor nagyobb lendületet kaphat a migráció.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés