Connect with us

Hirdetés

technokrata

Uniós milliókból épül az e-közigazgatás

Dotkom

Uniós milliókból épül az e-közigazgatás

2009. március 16-án és 17-én a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációs Államtitkársága konferenciát rendezett az elektronikus közigazgatási keretrendszer kialakításáról.

Az Elektronikus közigazgatási keretrendszer projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A kiemelt projekt szakmai megvalósítását a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai Központja által vezetett konzorcium végezte.

A konferencián Dr. Risztics Péter a BME IK igazgatója, a konzorcium vezetője előadásában kiemelte: az Elektronikus Közigazgatási Keretrendszer létrehozásának elsődleges célja azoknak a szabványoknak, követelményeknek és eljárásrendeknek a meghatározása, amelyek biztosítják az elektronikus közigazgatás teljes fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez az egységes technikai, szemantikai, IT biztonsági, alkalmazásfejlesztés-módszertani, valamint projekt-menedzselési és monitoring platformot.

Dr. Dedinszky Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kormány-főtanácsadója, projektmenedzser hangsúlyozta: a projekt megvalósulása és következetes érvényesítésének biztosítása megfelelő garanciát jelent ahhoz, hogy az önállóan, de egységes követelmények szerint megvalósuló szakágazati, illetve önkormányzati alrendszerek fejlesztése, továbbfejlesztése eredményeként interoperábilis, biztonságos és korszerű elektronikus közigazgatási rendszer jöjjön létre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés