Connect with us

technokrata

Már biztos, hogy az Apple is egy önvezető autón dolgozik

Garázs

Már biztos, hogy az Apple is egy önvezető autón dolgozik

Már biztos, hogy az Apple is egy önvezető autón dolgozik

Bár sokáig úgy tűnt, vége az Apple autós projektjének, a vállalat most egy levelet írt, amely újra felcsigázta az érdeklődést.

Gyakorlatilag maga az Apple erősítette meg, hogy ők is belépnének az önvezető autók piacára. Mindez úgy történt, hogy a kaliforniai gyártó egy nyílt levelet írt az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatalának (NHTSA), hogy szeretnék, ha a hatóság megkönnyítené az új szereplők életét. Lényegében arról van szó, hogy az Apple azt szeretné, ha a hatóság rugalmasabban állna hozzá az új piaci szereplőkhöz és segítené őket abban, hogy a lehető leggyorsabban hajthassák végre a fejlesztéseiket. Épp ezért bejelentették, hogy készek résztvenni az új,  robotjárművek szabályozásával foglalkozó rendelet kidolgozásában.

applecar

A levélből többek között az is kiderül, hogy az Apple óriási befektetéseket hajtott már végre a gépi tanulás az automatizáció területén és rendszereiket szeretnék még több helyzetben, többek között az utakon is kipróbálni. Bár ennél többet persze nem árult el a kaliforniai gyártó, az azért valószínűsíthető, hogy nem pusztán egy “kihívásról” van szó, hanem egy autó fejlesztését szeretnék ily módon megkönnyíteni.

Az biztos, hogy az Apple önvezető autójának fejlesztése nem halad zökkenőmentesen, már több ízben is felmerült, hogy végül leállítják az egész projektet. A mostani levél abból a szempontból fontos, hogy ismét megbizonyosodhattunk róla, hogy a vállalat nem adta fel és továbbra is aktívan foglalkoznak a területtel.

 

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin