Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

Startup

Egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

Egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

Elindult a HTE Fekete László-díj pályázat, amelyre egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással lehet jelentkezni, 2021. október 1-jéig.

A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek részt feltalálóként és/vagy vezetőként. A nyertes az impozáns szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft jutalomban is részesül.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) az ICT szakma jeles képviselőivel karöltve 2020-ban hozta létre ezt a díjat, a hazai távközlési és informatikai szegmens meghatározó személyisége, Fekete László emlékére. A túl korán távozó szakember évtizedeken át ismert és fontos szereplője volt a magyar infokommunikációs közösségnek, folyamatosan kutatta az innovációs megoldásokat, és számos ma már elismert szakembert mentorált. Nevéhez kötődik többek között a WAP és ezzel gyakorlatilag a mobilinternet megvalósítása Magyarországon, az IPTV bevezetése kábeltévé hálózaton vagy a mobiltévé. Nemcsak értette a szakmát, hanem valahogy előre látta, mely technológiákkal és milyen irányba érdemes haladni. A HTE a tiszteletére alapított díjjal a friss generációk innovátorait igyekszik ösztönözni.

Rendkívül megtisztelő, hogy édesapám pályatársai egy ilyen díjjal emlékeznek rá. Ő már fiatal éveiben tudta, hogy az infokommunikációban lesz a jövő. Fontosnak tartotta, hogy az egyetemre bekerüljön a programozás, a telekommunikáció, szívesen osztotta meg a fiatalokkal az ötleteit, szeretett velük közösen gondolkodni, és bátorságra, innovatív szemléletre ösztönözte őket. Örömmel tölt el, hogy a nevét viselő díj az Ő gondolkodásmódját hivatott tovább éltetni”

– nyilatkozta Fekete Fanni az édesapja emlékére létrehozott pályázatról.

A 2020-as HTE Fekete László-díjat Nagy Gergő tudhatta magáénak, aki egy mély neurális hálózat-alapú mozdulat és esés felismerésére épülő White Label okostelefon-alkalmazást hozott létre személybiztonsági és egészséggondozási szolgáltatásokhoz. Az ő nevéhez kötődik a 112-es SMS alkalmazás fejlesztése is. Innovációja a pályázaton többek között olyan ötletekkel versenyzett, mint egy digitális újságszolgáltatás látássérültek számára, a közlekedés digitalizációjának IT biztonsági kutatásai, vagy az új hívásminőség vizsgálati technológia, amely felülírja az eredeti, GDPR-problémákat felvető hangadat-vizsgálati módszereket.

A 2021-es díjra október 1. éjfélig lehet jelentkezni olyan innovatív termékkel vagy szolgáltatással, amely elérte már a piaci hasznosítás fázisát és a pályázat beadása napján is használatban van. Az ICT szakma jeles hazai szakembereiből álló zsűri a legértékesebb innovációval nevező pályázót a szakmai elismerésen túl 1.000.000 Ft-os díjazásban is részesíti.

További információk, illetve formai követelmények: https://www.hte.hu/hte-fekete-laszlo-dij.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés