Connect with us

Hirdetés

technokrata

Geforce 8800 Ultra

Laptop

Geforce 8800 Ultra

Újabb taggal bővül a sebességbajnok videokártya osztály.

Gyakran úgy lehet tudomást szerezni az Nvidia küszöbön álló videokártyáinak elnevezéséről, hogy végig kell nézni a legújabb Forceware meghajtóprogram által támogatott hardvereszközök listáját – a vállalat ebben néha még meg nem jelent grafikus eszközökre is hivatkozik. Így került a köztudatba a legújabb DirectX 10-es videokártya, a Geforce 8800 Ultra is.

A nemrég elérhetővé vált 100.41-es Windows Vista driver olyan változatok neveit tartalmazza, melyek eddig még nem jelentek meg a piacon. Ezek a következők:
Geforce 8800 Ultra, 8600 GTS, 8600 GT, 8500 GT, 8400 GS, 8300 GS. A sorozat legmagasabb tagja valószínűleg a 8800 GTX túlhajtott változata lesz – ez utóbbit már tavaly november óta lehet kapni. Arról azonban egyelőre nincs több információ, hogy az órajel esetleges megemelésén túl (vagy helyett) milyen extra funkciókkal bővül a videokártya. Érdemes viszont megjegyezni, hogy az Ultra jelzőt az Nvidia már évek óta nem használta.

A középkategória teljesítményérzékeny rétegét célozza meg a második, illetve a mainstream piacot a harmadik és negyedik változat, ha a vállalat a múltban bevezetett sorozatszámozási szisztémához igazodik. A 8300-as típus ezért minden bizonnyal a belépő szegmenst kívánja elérni; bár ennek, ahogy a többi változatnak, sem ismert a hivatalos specifikációja. Az Nvidia ugyanis sosem szokta kommentálni a még be nem jelentett videokártyákról szóló spekulációkat – most sem tett ilyet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés