Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft újra támad

Dotkom

A Microsoft újra támad

A szoftveróriás a kedvezőtlen gazdasági hangulatra hivatkozva csökkentheti a Yahoo-ra tett ajánlatát.

A Bloomberg értesülése szerint a Microsoft azt fontolgatja, hogy közel 5 milliárd dollárt lefarag korábbi, 44,6 milliárd dolláros ajánlatából, arra hivatkozva, hogy a tengerentúli gazdaság kedvezőtlen helyzete egyre rosszabb kilátások elé állítja az amúgy sem rózsás helyzetű internetes céget.

Bill Gates cége még februárban tett keresetlen ajánlatot a Yahoo felvásárlására, amelyet az igazgatótanács akkor elutasított, arra hivatkozva, hogy az egyik legnagyobb keresőmotort üzemeltető társaságban rejlő potenciál sokkal többet ér, mint amennyit a Microsoft kínál érte.

Jerry Yang, a Yahoo alapító-vezérigazgatója a Microsoft felől érkező nyomás kivédésére eddig hiába keresett alternatívákat a piacon, a Yahoo-nak nem akadt más kérője. A most felröppent pletyka szorult helyzetbe hozhatja Yangot, hiszen a fogyasztók költési hajlandóságának apadásával egyre kisebb az esély arra, hogy a még tavaly elindított strukturális változtatások – amelyek egyelőre nem hozták meg a várt eredményt – beérjenek, hiszen a Yahoo-nál mindeddig elmaradt a vezetőség által beígért minőségi ugrás, a részvényesek pedig egyre türelmetlenebbek, hiszen a társaság az elmúlt nyolc negyedév során nem tudta meghaladni korábbi eredményeit. Az elemzők szerint csak idő kérdése, hogy a Microsoft bekebelezze kiszemelt áldozatát, és a tech-szektor romló tőzsdei megítélése miatt minden bizonnyal az eredeti ajánlat alatti áron kelhet el a cég. A Microsoft eredetileg részvényenként 31 dollárt ajánlott a Yahoo feletti irányítás átvételéért cserébe; ez az ajánlat akkor 62 százalékkal túlértékelte az it-cég papírjait azok piaci árához képest. A Yahoo részvényei az ajánlattételt követően erőteljes emelkedésbe kezdtek, ám a piaci hangulat hatására azóta újra lejtőre kerültek. Pénteken több mint 3 százalékos árfolyam-csökkenést követően 27,5 dolláron zárt a papír New Yorkban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés