Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kompakt Logitech webkamera 1,3 megapixeles érzékelővel

Laptop

Kompakt Logitech webkamera 1,3 megapixeles érzékelővel

A Logitech bemutatta legújabb fejlesztésű QuickCam webkameráját.

A webkamera mindössze 6 centiméter magas, 2 centiméter széles és 1 centiméter mély. Ebben a pici és karcsú dobozban egy valódi 1,3 megapixeles érzékelő kapott helyet, ami jó minőségű mozgó- és állóképeket produkál. A QuickCam for Notebooks Pro büszkélkedhet még a Logitech RightLight technológiával is, ami a legkülönfélébb megvilágítások mellett is kiváló videóképet biztosít; a Logitech RightSound technológiával, ami beépített visszhangszűrő szolgáltatást nyújt; valamint a Logitech Video Effects szoftverrel, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók videóhívásaik közben saját arcképüket rajzfilmfigurákra cseréljék, vagy rajzolt kiegészítőkkel díszítsék ki.


A Logitech laptop gépekhez készült webkamera termékcsaládjának zászlóshajóját, a QuickCam for Notebooks Pro webkamerát az egyre növekvő számú laptop PC-k felhasználóinak szánja. A Logitech a legapróbb részletekig mindenre odafigyelt, hogy a laptop tulajdonosok különleges igényeit kielégítse. A sikkes formaterv remekül mutat akár a nappaliban, akár egy tárgyalóteremben vagy egy hotelszobában használják. A kamera elülső oldalát polírozott alumínium borítja, ami szépen kiemeli az objektív körüli és az oldalsó fekete részeket. Újszerű rugós csipeszével akár egy kézzel is könnyedén rögzíthető a laptop képernyője szélén. A webkamera előre-hátra elfordítható, így látótere bármilyen magasságú témához hozzáigazítható. Ez a kialakítás lehetővé teszi azt is, hogy az objektív kevéssel a monitor teteje fölé kerüljön, így életszerűbb szemkontaktust teremtve a videóhívások közben. Utaztatás közben a webkamerát egy fekete, félig merev védőtok őrzi, aminek könnyű helyet találni a laptop táskájában vagy akár egy aktatáskában is.

A Logitech QuickCam for Notebooks Pro webkamera igen nagy, 78 fokos látószögű objektívet kapott, amivel akár az egész család is belefér a képbe beszélhetés közben. A webkamera alapból 1,3 megapixeles felbontású állóképeket tud rögzíteni, ami szoftveres javítással 4 megapixelig növelhető. A QuickCam for Notebooks Pro kihasználja a Hi-Speed USB szabvány gyorsabb adatátviteli lehetőségeit.

A Logitech RightLight technológia
A Logitech RightLight technológia a hardver- és firmver megoldások olyan egyedi kombinációja, ami egy webkamera képminőségét számos különböző megvilágítási helyzetben javítani tudja. Különösen igaz ez gyengén megvilágított helyszínekre. A Logitech RightLight technológia főbb összetevői: egy fejlett érzékelő-lapka, a hozzá tartozó kifinomult vezérlőprogram és minőségi lencsék. Ezek együttes munkája nagyobb fényérzékenységet és természetesebb bőrszíneket eredményez, ugyanakkor pedig minimálisra csökkenti a képek torzulását.

A Logitech RightSound technológia
Beépített mikrofonjával, kényelmes fülhallgatójával és a Logitech RightSound technológiával felszerelkezve a QuickCam for Notebooks Pro webkamera tulajdonosának maximális hangminőséget biztosít, és több különböző felhasználási módot is kínál. Korábban egy webkamerás élő videóhíváshoz az embernek fejhallgatót kellett viselnie, mert a számítógép hangszórójához túl közel kerülő mikrofon visszhangot vagy gerjedést keltett volna. A webkamera szoftvermeghajtójába integrált Logitech RightSound technológia azonban olyan korszerű algoritmusokat is tartalmaz, amik megakadályozzák a visszhang kialakulását, így akár fejhallgató nélkül is kommunikálhatunk. Egy videóhívás ezáltal olyan lesz, mintha beszélgető-partnerünkkel ugyanabban a szobában lennénk. Privát beszélgetésekhez pedig ezentúl is használhatjuk a tartozék fülhallgatót.

A Logitech Video Effects szoftver
A Logitech Video Effects szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját arcképük helyett egy olyan háromdimenziós rajzfilmfigura képében vegyenek részt a videó-beszélgetéseken, ami pontosan utánozza tulajdonosa mozgását és arcjátékát. A szoftver arra is használható, hogy a felhasználók saját képmásukhoz rajzolt kiegészítőket adjanak, például egy napszemüveget. A Logitech Video Effects szoftver együttműködik az összes népszerű webkamera-alkalmazással, beleértve az MSN Messenger Video Conversation, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo! Messenger programokat is.

Ár és elérhetőség
A Logitech QuickCam for Notebooks Pro webkamera ettől a hónaptól kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára 34.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés