Connect with us

Hirdetés

technokrata

Használja memóriáját! – adattárolási konferencia

Dotkom

Használja memóriáját! – adattárolási konferencia

Sikeres volt az IDC szervezése.

Sikerrel lezajlott az IDC „Használja memóriáját!” – című adattárolási konferenciája május 16-án. A Közép-Európa 12 országában megrendezendő konferencia neves előadók, a téma szakértői, az IDC elemzői, valamint az e területen piacvezető cégek által bemutatott esettanulmányok segítségével a konferencia résztvevői megismerkedhettek a legújabb világpiaci trendekkel, gyakorlati és elemzői szempontból egyaránt.

A konferencia nagy érdeklődésre tartott számot, a különböző iparágakból több mint 100 érdeklődő és szakértő vett részt.

A konferencia előadásai hasznos gyakorlati útmutatót adtak mindazoknak, akik behatóbban kívánnak foglalkozni az adattárolás kérdéseivel. A felszólaló cégek képviselői mind kiemelték, hogy az adattárolás egyre inkább a vállalatok kulcsfontosságú kérdésévé válik, hiszen a digitális irodák információ- és tárolás-igénye folyamatosan növekszik. Ezeket az igényeket pedig csak megfelelő hardver- és szoftver-kapacitások birtokában lehet kielégíteni.

A konferencia négy fő témát ölelt fel, ezek az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok és a tárolórendszerek, az adatáradat kezelése: életciklus-kezelés és az információlavina, biztonság ma és a jövőben: folyamatos adatvédelem, valamint az intelligens adatközpontok. A résztvevők megismerkedhettek többek között a virtuális adattárolási megoldásokkal, hogyan lehet többszintű adattárolást kis költségvetésből megvalósítani, melyek a legjobb adatvédelmi technológiák, valamint hogy milyen irányba fejlődnek az intelligens adatközpontok.

Marosvári Gábor, az IDC vezető elemzője a tároló-piac trendjeiről szóló előadásában bemutatta azokat a kulcsfontosságú tendenciákat, amelyek a storage iparágat jelenleg jellemzik, górcső alá vette továbbá a vezető storage gyártók piaci pozícióját és stratégiáját, ismertette az IDC által beazonosított legfontosabb tároló-piaci előrejelzést, végül pedig tanácsokat adott a felhasználó szervezeteknek a helyes tároló-stratégia kialakításához.

Zeisel Tamás, a Cisco Systems Magyarország rendszermérnöke ismertette a Cisco SAN hálózati termékcsaládjának elemeit, kihangsúlyozva annak architektúrális és funkcionális jellemzőit.

Varsányi András, a Hewlett-Packard Magyarország technikai konzultánsa a diszributált rendszerek erőforrásainak hatékonyabb kihasználását és biztonságosabb működését lehetővé tevő Grid technológiáról tartott előadást.

Dave Gingell, az EMC Corporation marketingért felelős alelnöke előadásában az információ-életciklus menedzsmentről, az információ-menedzsment főbb üzleti hajtóerőiről, az új generációs információs infrastruktúra építéséről szólt.

Hadobás Tibor, az APC – American Power Conversion Account Manager-e az adatközpontok, szerverszobák tervezésében és kialakításában az utóbbi években indukálódó informatikai trendjek változásairól tartott előadást.

Tüdős András a T-Online Magyarország Rt. informatikai igazgatója egy tartalom és hozzáférés szolgáltató kihívásait és technológiai megoldásait mutatta be egy nagy, több géptermes környezetben.

Farkas Péter, a ZF Hungária Kft Network Manager-e, egy informatikai rendszer beruházásainak lépéseiről, az üzleti változások rugalmasan követéséről beszélt a vállalatuknál kiépített katasztrófatűrő adattároló rendszer történetét bemutatva.

Vasas Gyula, a CIB Bank infrastruktúra rendszergazdája bemutatta a CIB Banknál végrehajtott szerver és tároló konszolidáció előzményeit, a kiindulási állapotot, a technológiai követelményeket és a már megvalósult rendszer működését.

Az esemény szponzorai között voltak a Cisco Systems Magyarország, a Hewlett-Packard, az EMC, az APC Kereskedelmi Képviselete és a Symantec.

A következő konferenciát Business Intelligence témában szeptember 26-án szervezi az IDC.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés