Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy komoly HTPC Építő Vallomásai, 2. rész

Laptop

Egy komoly HTPC Építő Vallomásai, 2. rész

Michael Baggaley cikksorozatának második része azt vizsgálja, hogy jobb-e a kisebb, ha HTPC építésére kerül a sor. Ha egy MSI Mega180 kisméretű PC és egy passzív hűtésű ATI 9600 mellett döntünk, akkor egy halk, stílusos HTPC-t építhetünk magunknak – jóllehet érhet minket néhány kellemetlen meglepetés is.

A CPU hűtő, ami a MEGA 180-nal érkezett, egy szabványos darab. Arra tervezték, hogy beszívja a levegőt a ház egyik oldaláról, majd eljuttatva a kimeneti ventilátorhoz, kijusson a meleg levegő a házból. Teljesen réz volt, alumínium házzal, s szinte egy alagútként szolgált a légáramlatok elvezetéséhez. Az egész szépen kidolgozott volt, azzal a furcsasággal, hogy a kimeneti ventilátor kisebb volt, mint a bemeneti (ld. a képen). Jó kialakítás ide vagy oda, a tápegység eltakarta a CPU-foglalat leszorító karját épp annyira, hogy ne tudjak egy másik ventilátort szerelni rá.

Az MSI MEGA 180 mellékelt CPU hűtője (látható a réz bordázat is).

A CPU-hűtő beszerelése előtt megvizsgáltam a videókártya jövőbeni helyzetét, így kicsit aggódni kezdtem a hűtés miatt, mivel a kártya teljesen blokkolta a bejövő légáramlatot.

A CPU-hűtő telepítve; a videókártya akadályozza a légáramlást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés