Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun Microsystems termékek a legjobbak között

Laptop

Sun Microsystems termékek a legjobbak között

A fejlesztők a J2SE, a J2EE és a J2ME platformokat, a Java WSDP fejlesztői csomagot, a Sun Java Studio Creator szoftvert és a NetBeans szoftvert találták legjobbnak kategóriájukban.

A Sun Microsystems, a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója bejelentette, hogy hat fejlesztőknek készült terméke és technológiája megnyerte a Developer.com évente odaítélt „Az év terméke” díját. A Sun által készített – és a fejlesztők által a több száz pályázó termék közül most kategóriagyőztesnek megválasztott – termékek és technológiák a Java 2 Platform „Standard Edition (J2SE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Enterprise Edition (J2EE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Micro Edition (J2ME platform) Wireless Toolkit” verziója, a Java Web Services „Developer Pack (Java WSDP)” verziója, a Sun Java Studio Creator szoftver és a NetBeans szoftver.
„A Sun fejlesztőknek szánt jelenlegi és jövőbeni termékeinek meg kell felelniük a különböző fejlesztői közösségek szerteágazó igényeinek.” – mondta Bradley Jones, az EarthWeb.com szoftverfejlesztési rovatának főszerkesztője – „Az elmúlt évben a Sun megfelelt ezeknek az elvárásoknak. A Java-technológia létrehozója, amely tavaly például a vadonatúj Java Studio Creator szoftverrel bővítette kínálatát, számos innovatív termékcsaláddal jelent meg a piacon, és megerősítette elkötelezettségét a nyílt forráskódú NetBeans projekt mellett.”

„Az év technológiája” díját nyerte a Java Platform Standard Edition (J2SE) 5.0-s verziója, amely az elmúlt évtizednek a Java platformmal és programnyelvvel kapcsolatos frissítései közül a legjelentősebb. A J2EE platform, amely a Java Platform „Enterprise Edition” verziója, megkapta „Az év vállalati fejlesztőeszköze” díjat. A Sun J2ME Wireless Toolkit 2.2 már második éve kapja meg az első díjat a vezeték nélküli/mobil fejlesztések kategóriájában. „Az év webszolgáltatási eszköze” díjat nyerte el a Java Web Services Developer Pack (Java WSDP) fejlesztői csomag. „Az év Java-eszköze” kategória győztese a Sun Java Studio Creator szoftverterméke volt, amely a Java alapú webalkalmazás-fejlesztés legfontosabb következő generációs eszköze. Végül pedig a NetBeans Integrated Development Environment (IDE) „Az év nyílt forráskódú eszköze” díjat kapta.

A Developer.com díjakról
A Developer.com „Az év terméke” díjainak célja, hogy a szakma elismerje azon technológiákat és termékeket, amelyek jelentősen befolyásolják a programozók munkáját. A különböző díjakra az elmúlt télen több száz jelölés érkezett. A jelölések közül 2005 januárjában az olvasók szavazatai alapján kiválasztották a végső szavazás részvevőit, amelyek közül a nyertesek kikerülnek. A Developer.com webhely tulajdonosa a JupiterWeb, a Jupitermedia részlege.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés