Connect with us

Hirdetés

technokrata

IHM: Jambrik Koreában tárgyal

Laptop

IHM: Jambrik Koreában tárgyal

Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára a miniszterelnöki delegáció tagjaként Koreában tárgyal.

Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára 2005. március 8. és 12. között részt vesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök koreai tárgyalásain.

Az ázsiai térséggel folytatott tudatos ICT kapcsolatfejlesztési folyamat fontos mérföldköve volt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által 2004 októberében Budapesten 9 ázsiai ország kormányzati és üzleti képviselőinek részvételével megrendezett Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórum (www.asiaforum.hu). Akkor a Fórum részes országaként Chang-Kon Kim informatikai és hírközlési miniszter-helyettes vezette koreai delegáció folytatott tárgyalásokat hazánkban a kétoldalú együttműködés konkrét lehetőségeiről.

A kormányközi kétoldalú tárgyalás középpontjában jelenleg az ICT fejlesztési politikával, a szélessávú hálózatfejlesztéssel, az e-kormányzattal és információbiztonsággal kapcsolatos kérdések állnak. Az októberi tárgyalások során megkezdett egyeztetések eredményeként a látogatás során a két ország együttműködését az információ- és hálózati biztonság terén megalapozó megállapodást ír alá az IHM és a koreai szaktárca. A megbeszélések fontos eleme, hogy Magyarországot, mint Korea számára európai kaput mutassa be ICT és K+F kapacitásaival és megfelelő befektetési környezetével. Az IHM olyan együttműködési projekteket ajánl a koreai partnereknek, mint a most megvalósuló budapesti Jövő Háza programba való bekapcsolódás, valamint a magyar-koreai IT együttműködésben létrejövő minta-város kialakításának lehetősége elsődlegesen az e-közigazgatás, oktatás és IT biztonság területére koncentrálva.

Az országok közötti ICT üzleti kapcsolatok erősítését célozza a látogatás alatt sorra kerülő IT Üzleti Fórum, melyen Jambrik Mihály államtitkár a magyar ICT helyzet, a szektor fejlődési lehetőségei és az eredményes ázsiai együttműködés mellett bemutatja az IHM koordinálásában elkészült magyar.csomag.kr kiadványát. Az anyag az Ázsia Klub koreai tagozata 20 magyar ICT cégének bemutatkozó prezentációs anyagát tartalmazza a koreai partnerek részére megfogalmazott ajánlati csomagként.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés