Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar nyelvű név- és címadat tisztító megoldás Oracle alapokon

Laptop

Magyar nyelvű név- és címadat tisztító megoldás Oracle alapokon

Olyan dobozos szoftvert fejlesztettek ki OWB Name&Adress néven, amely az Oracle adatfeltöltő eszközének – az Oracle Warehouse Buildernek (OWB) a funkcióit kiegészítve széles körű adattisztítási megoldást nyújt a felhasználóknak.

Az OWB Name&Address az OWB duplikátumkezelési képességeit egészíti ki az Oracle egyik szakértő partnere, az eSpirit által fejlesztett név- és címadat tisztító eljárásaival. Az OWB Match/Merge komponense jelenleg a legteljesebb és legkezelhetőbb duplikátumkeresési és konszolidációs megoldás, funkcióinak hatékonyabbá tétele érdekében azonban fontos a konszolidációba bevont adatok – tipikusan a név és címadatok – minőségének feljavítása is. A Match/Merge alapesetben nem „tud” magyarul, azaz nincs felkészítve a magyar név- és címírásmódok kezelésére. Emellett jogos igény az is, hogy ha már adott az OWB duplikátumkeresési képessége, akkor az egészüljön ki más adattisztítási funkciókkal is.

Az OWB Name&Address működésének alapelve, hogy bármilyen szabad szerkezetben beírt nevet és címet elemeire bont szét, és az egyes elemeket a programba épített – magyar nyelvű – referencia szótárak alapján javítja, standardizálja. A nevek tekintetében felismeri és javítja az utóneveket, beceneveket, férjezett neveket, titulusokat, generációs jelzőket, sőt, a név viselőjének nemét. Címek esetében az irányítószám-település, és a közterület jellegének viszonylatában végez javításokat. Emellett lehetőség van egyéb szótárak alkalmazására, és geokód adatbázis illesztésére is. A Name&Address szoftver kötegelt és online módon egyaránt alkalmas személynevek és címadatok javítására.

A Name&Address több formában – az OWB amerikai fejlesztőcsapatával folytatott együttműködésnek köszönhetően már az OWB beépített komponenseként is – elérhető. Akinek már van OWB-je (legalább OWB 9i), az különálló szoftverként rendelheti meg az OWB-be integrálható OWB Name&Address-t. Akinek az OWB 9i-nél korábbi verziója van, vagy még nem rendelkezik OWB-vel, azok csomagként vezethetik be az OWB-t és az OWB Name&Address-t. E megoldás előnye, hogy a teljes körű adattisztítási megoldást nyújtó két komponenst alacsonyabb áron kapja meg a felhasználó, mintha külön-külön vásárolná meg azokat.

Egyre gyakoribb igény az adatminőségi problémák megelőzésére való törekvés, amelyre a Name&Address szintén kiválóan alkalmas. A szoftver funkciói nem csak OWB komponensként, hanem Java osztályokként is elérhetőek, azaz könnyedén illeszthető adatrögzítő felületekhez, alkalmazható web service-hoz, middleware megoldáshoz, vagy az Oracle Operatív Központi Ügyféltözs (Customer Data Hub) megvalósításokhoz is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés