Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synergon a kistérségi önkormányzati társulások partnere

Laptop

Synergon a kistérségi önkormányzati társulások partnere

A Synergon Informatika Rt. stratégiai szövetségre törekszik.

A Synergon Informatika Rt. üzleti partnereivel, a GKI Gazdaságkutató Rt.-vel és a Projen Informatikai és Kereskedelmi Kft.-vel egy szemináriumsorozat során olyan megoldásokat mutat be nagyvárosok önkormányzatai, valamint kistérség társulások elnökei és megbízottak számára, melyek segítségével lehetőséget kapnak kezükbe az adott térség dinamikus gazdasági fejlődéséhez, illetve a területükön működő vállalkozásoknak, és lakosaiknak magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtásához. A szeminárium során bemutatják a fejlesztésekhez szükséges források pályázati lehetőségeit és megoldásait is, mellyel az önkormányzatok többletbevételhez juthatnak, a vállalkozások és magánszemélyek pedig a piacinál kedvezőbb áron vehetnek igénybe informatikai és távközlési szolgáltatásokat.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az EU-ban egyre inkább előtérbe kerül a regionális programok támogatása, így várhatóan a jövőben az önkormányzatok elsősorban nem önállóan, hanem inkább kistérségi összefogással juthatnak majd forrásokhoz. A Magyarországnak juttatandó EU-s támogatások szétosztását szigorú feltételekhez fogják kötni, s az így a beáramló pénz nagyobb részét csak a ténylegesen működő önkormányzati társulások lesznek képesek megigényelni, s az előírásoknak megfelelően felhasználni. Így azok a kistérségek, melyek már fel tudnak mutatni valós eredményeket a településeik együttműködése terén, nagyobb eséllyel tudnak majd indulni a forrásokért folyó versenyben. Márpedig a valódi együttműködéshez nem csupán szándékra, hanem kistérségi, településközi infrastruktúrára is szükség van. Ennek egyik fontos eleme a kistérségi szintű informatikai és távközlési rendszer, mely megalapozza azt a településközi kommunikációt és adatáramlást, mely a társulás működésének velejárója kell, hogy legyen.

Ezért a kistérségeknek célszerű megragadniuk minden olyan lehetőséget, mely a szükséges infrastruktúra elemek támogatott formában történő beszerzését biztosítja (mint például a GVOP pályázatai). Egy jól működő, (elektronikusan is) szolgáltató önkormányzati társulás pedig képes elősegíteni a KKV-k versenyképességének növelését, a kistérség gazdasági fellendülését, a területén élők életminőségének javítását, az önkormányzati lehetőségek bővülését.

Támogatott projektterületek

  • Koncepció kidolgozása: A társulás IT stratégiájának megalkotása, illetve annak operatív szintre való tematikus lebontása.
  • Pályázatok benyújtása: Pályázat menedzsment, tervek, dokumentációk elkészítése.
  • Kivitelezés: A felmérési, tervezési, fejlesztési munkák, a szükséges oktatások elvégzése; a hardver és szoftver eszközök beszerzése, konfigurálása, a rendszerintegráció.
  • Üzemeltetés: megfelelő működési környezet és üzemeltetési szakemberek biztosítása.
  • Finanszírozás: rugalmas fizetési feltételek, outsourcing megoldások, önfenntartó üzleti modellek kidolgozása.

Az elvégzendő feladatok összetettsége, egyes projektek – akár két évre is – elhúzódó időtartama, az alkalmazandó rendszerek bonyolultsága magas szintű szakértelmet, projektvezetési képességet, stabilitást és tőkeerőt követel meg a leendő szállítótól, így annak kiválasztása kulcsfontosságú kérdés.

A Synergon Informatika Rt. stratégiai szövetségre törekszik minden olyan önkormányzati társulással, amely megbízható, minőségbiztosítás mellett dolgozó partnerre kíván támaszkodni a jövőben. Egy ilyen szövetségben pedig a kistérségi társulás a kommunikációs megoldástól az e-önkormányzati rendszerig mindent egy kézből menedzselve, az érdekeinek és elképzeléseinek megfelelően alakíthat ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés