Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyílt forrású adatbáziskezelés és dokumentum-menedzsment a CA-től

Laptop

Nyílt forrású adatbáziskezelés és dokumentum-menedzsment a CA-től

A CA együttműködési megállapodást kötött a JBoss és a Zope nyílt forráskódot alkalmazó fejlesztő cégekkel, így a közeljövőben elérhetőek lesznek a nyílt forráskódot alkalmazó Ingres Enterprise Relational Database és a Kernel Generalized Event Management (KGEM) valamint a BrightStor Document Manager alkalmazások.

„A vállalatok IT szervezetei felfedezték a nyílt forráskódú rendszerek nyújtotta lehetőségeket, és egyre inkább növekvő igényt támasztanak irántuk. A CA mindig is fogékony volt a partnerektől, iparági szereplőktől és ügyfelektől érkező visszajelzésekre. Ezért minél szélesebb körű együttműködést igyekszünk kialakítani a nyílt forráskódot használókkal, hogy így a tőlük érkező innovatív kezdeményezéseket is befogadhassuk. Ennek köszönhetően gyorsabban fejleszthetünk ki olyan menedzsment megoldásokat, amelyek az ügyfeleink igényeire hatékonyt választ adnak.” – nyilatkozta Molnár Imre, a CA magyarországi igazgatója.

A CA az elmúlt időszakban egyre szorosabb kapcsolatokat épített ki a nyílt forráskódot fejlesztő közösségekkel; a CA a nyílt forráskódú közösség közreműködő és tanácsadójaként közösen fejleszt, hirdet és támogatja a már meglévő és az új nyílt forráskódú projekteket: a CA adaptálta az Open Innovation Modelt, amely aktív használati megosztást, használatot és támogatási szolgáltatást nyújt az újító szerveződéseknek.

A Computer Associates két jelentős partnerségi megállapodást kötött az új stratégia jegyében:
• A CA és a JBoss közösen tervezi a Java-platformon futó szerverek nagy teljesítményű háttértárolási rendszerét. Ez a megoldás ötvözi a JBoss Application Servert, a JBoss Hibernate objektum-alapú kereső szolgáltatást és a CA Ingres adatbázist.
• A CA és a Zope olyan nyílt forráskódú tartalom menedzselő megoldás kifejlesztésére kötött megállapodást, amely egyesíti a Zope nyílt forráskódú tartalom menedzselő platformját a CA Ingres adatbázisával. Így olyan rendszer jön létre, amely jó teljesítmény-, adatfolytonossági- és kezelhetőségi paraméterek mellett integrálható a már meglévő nagyvállalati felügyeleti rendszerekbe is.

A CA által kifejlesztett, nemrégiben bemutatott KGEM kernellel a korábban nem használt alkalmazások szabványosan fognak Linux alatt működni. Az interfészek így immár beépíthetők illetve társíthatók lesznek valamennyi Linux alkalmazáshoz. A megállapodás eredményeinek alkalmazásával létrejött az iparág első olyan menedzsment technológiája, amely az Ingres sebességét, a Java és a Python erejét, a Linux minőségét egyszerre képes nyújtani – ezzel pedig hozzájárul a Linux alapú felügyeleti rendszerek terjedéséhez.

Az alábbi szabad forráskóddal rendelkező CA alkalmazásokhoz juthatunk hozzá a közeljövőben:
• BrightStor Document Manager, a BrightStor tároló család legújabb tagja
• a Linux platformon futó, nyílt forráskódú Ingres Enterprise Relational Database (Ingres), amely támogatja az Oracle Cluster File System (OCFS) for Linux Cluster Support és az IBM’s Distributed Lock Manager (OpenDLM)-t, így az új klaszter már kedvező áron is egy skálázható és megbízható platformot tud felkínálni, amely ára miatt egyre több kis- és középvállalat számára is reális alternatívát nyújthat
• az Ingres nyílt forráskódú változata, amely a Zope RDBMS Persistence Engine segítségével működik majd

“A nyílt forráskód már eddig is roppant nagy változásokat hozott a piacon, elsősorban a Linux, az Apache és a Tomcat platformokkal. A CA bejelentése szerint már egyes kritikus üzleti és tartalom menedzsment alkalmazások is a nyílt forráskódot fogják használni. A nyílt forráskód akkor teljesedhet ki igazán, amikor egy nagy szoftverfejlesztő cég beintegrálja azokat a vállalati alkalmazásokba.” – nyilatozta Robin Bloor, a Baroudi Bloor piackutató cég elnöke és kutatási igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés