Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 30V Date és EOS 33V: villámgyors automatikus élességállítás

Laptop

Canon EOS 30V Date és EOS 33V: villámgyors automatikus élességállítás

A Canon bemutatta az EOS 30V Date és az EOS 33V filmes tükörreflexes fényképezőgépeket.


A készülékek kategóriájuk leggyorsabb automatikus élességállítási (AF), prediktív élességállítási és legnagyobb sorozatfelvétel-készítési sebességgel rendelkező modelljei. Akár az objektívtől 8 méteres távolságon belül, mintegy 50 kilométeres óránkénti sebességgel mozgó témát is könnyedén követnek, másodpercenként 4 képkockát készíthetnek -, ami a rivális gyártók gépeinél lényegesen gyorsabb működést jelent. Az EOS 30V Date modell szemellenőrzéses, 7 pont kiterjedésű AF területen állít élességet, mely követi a felhasználó szemmozgását. Mindkét fényképezőgép vázként, illetve a szabványos készlettel vásárolható meg, amely tartalmaz egy Canon EF28-105mm f/4-5,6 objektívet is.

A megfelelően masszív fémváz ultramatt bevonatot kapott, így illik a komoly megjelenésű, „kinézetű” titulált fényképezőgépek csoportjába, melyek általában az igényes fotósokat vonzzák. Mindkét fényképezőgép egy új funkcióval, az E-TTL II vaku rendszerrel büszkélkedhet. A jól látható OLC-kijelzőn a beállításokat még gyenge fényviszonyok között is könnyen lehet ellenőrizni.

˝Az új EOS 30V Date és EOS 33V fényképezőgépek tökéletes példái a Canon SLR fényképezés iránti elkötelezettségének˝ – mondja Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója. ˝A film továbbra is számos izgalmas munka alapját képezi a fotózásban, és a filmfényképészek is megérdemlik a legjobb és legújabb technológiát˝.

Az új E-TTL II vaku fénymérés
A Canon EX-Speedlite vakukkal használható EOS 30V Date és EOS 33V fényképezőgépek a legújabb E-TTL II fénymérési rendszerrel rendelkeznek. Az E-TTL II a tárgytávolság információkat az elővillantás során, 35 zónás fénymérő szenzor használatával kapott adatokhoz rendeli, így minimálisra csökkenti az expozíciós hibákat. Az erősen tükröződő területeket a vaku nem veszi figyelembe, ezzel kiküszöbölhetőek a téma visszatükröződései által okozott hibák. Az új rendszer a kompozíció módosításakor lehetővé teszi az előzetes élességállítást, így elkerülhető, hogy az élességállítási ponton kívül elhelyezkedő téma alul- vagy túlexponált legyen. Az új expozíciós algoritmus a fehér témákat is megfelelően képes megvilágítani, ezáltal a például esküvői ruháról vagy porcelánról készült képek színei még természetesebbek lesznek.

Élességállítás és fénymérés
A 7 pontos AF funkció (5 vízszintes élességállítási pont és 1-1 pont a központi pont felett és alatt) biztosítja a gyors élességállítást akkor is, ha a téma nincs a középpontban. Az EOS 30V Date fényképezőgép szemmozgás követő funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó az élességállítási kereten kívül eső tárgyakat előzetes élességállítás nélkül élesre állítsa azáltal, hogy egyszerűen csak követi a tárgyat a szemével. A 35 zónás kiértékelő fénymérés kétszer annyi fénymérési zónát használ, mint más gyártók készülékei, adatokat nyerve az egész képmezőből, így egységesen pontos megvilágítást tesz lehetővé. A kiértékelő algoritmus azonosítja és figyelmen kívül hagyja a különösen fényes zónákat. Mindez csökkenti a szabálytalan megvilágítások esélyét és biztosítja a kiegyensúlyozott megvilágítást, még gyenge fényviszonyok között is.

Csendes és egyszerű
A filmtovábbítás, az exponálás és a tükör működési zajszintje olyannyira lecsökkent, hogy az új EOS típusának legcsendesebb tagja lett. Emellett a stílusos kék fénnyel megvilágított OLC-kijelző még inkább vonzóvá teszi a gépet azon fotósok szemében, akiknek gyenge fényviszonyok között maximális diszkrécióval (pl. színházi előadások alatt) kell fényképezniük. A kereső elsötétedése az 1/60 másodpercesnél hosszabb záridőknél kevesebb, mint 155 ezredmásodpercre csökkent.

Rugalmasság és ellenőrzés
Az EOS 30V Date és az EOS 33V fényképezőgépeket arra tervezték, hogy a fotós a legnagyobb rugalmasság mellett maximálisan ellenőrizhesse a műveleteket. Az élességállítási módok között megtalálható a Programozott (P), a Záridő előválasztás (Av) a Manuális élességállítás (M) és az Automatikus mélységélesség (A-Dep). Az A-Dep a legtávolabbi és legközelebbi fókuszpontokat méri a képmezőben, mielőtt kiválasztaná az optimális mélységélesség beállításokat. Hat témaautomatika mód közül választhat: Portré, Tájkép, Makró, Sport és Éjszakai felvétel. A záridő tartomány 1/4000-tól 30 másodpercig terjed, csakúgy, mint a bulb beállításnál. Az EOS 30V Date használatával a dátum és/vagy idő adatokat többféle formátumban rögzítheti a negatívra.

Tartozékok és objektívek
Az opcionális tartozékok között található a BP-300 akkumulátor készlet vagy a félkemény EH-14L tok. Hasonlóan az összes EOS fényképezőgéphez, az EOS 30V Date és az EOS 33V a Canon mintegy tucatnyi EF objektívjei közül mindegyikkel kompatibilis.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés