Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrált informatikai rendszer a Waberer´s Csoportnál

Laptop

Integrált informatikai rendszer a Waberer´s Csoportnál

A Waberer´s Csoport valamennyi folyamatának és döntésének hátterében a tevékenységeket lefedő, a kor követelményeinek megfelelő, folyamatosan megújított informatikai rendszer áll.

A Waberer´s Csoport integrált informatikai vállaltirányítási rendszerrel támogatja a fuvarozási, szállítmányozási, és logisztikai szolgáltatások optimális hatékonyságának elérését és fenntartását.

Az 1.400 nemzetközi közúti fuvarozásban részt vevő kamionnal, a több mint 100 ezer négyzetméter logisztikai raktárterülettel és a 3.600 foglalkoztatottal összefüggő valamennyi folyamat és döntés hátterében a tevékenységeket lefedő, a kor követelményeinek megfelelő, folyamatosan megújított informatikai rendszer áll.

A cégcsoport a nemzetközi fuvarozás-szállítmányozás területén 2001-től műholdas nyomon követő rendszerrel szervezi tevékenységét. Az „In-cab”, azaz „fedélzeti”, megoldással a járművek folyamatos kapcsolatba kerültek az integrált informatikai rendszerrel. Így sikerült megoldani a kamionok rugalmas, a szükségletekhez és a változó közlekedési körülményekhez és ügyfél-igényekhez egyaránt alkalmazkodó irányítását a központtól akár több ezer kilométer távolságra is.

A gépkocsiba szerelt központi nyomon követő berendezés folyamatosan rögzíti a jármű helymeghatározásához szükséges információkat, a gépkocsivezető segítségével jelenti a legfontosabb eseményeket, valamint a tachográf és a GPS adatait egyaránt. Az összegyűjtött adatokat beépített rádiótelefon segítségével, jelenleg SMS üzenet formájában, automatikusan juttatja el a diszpécser központba. Az integrált rendszerbe kerülve az alkalmazások átfogó képet adnak az irányítók és a megrendelők számára.

A Waberer´s Csoportnál működő In-cab a már hagyományosnak is tekinthető alapfunkciókhoz képest (GPS pozíciók rögzítése, küldése és térképi megjelenítése) – javarészt a többi alkalmazással történt integrációnak köszönhetően – jóval többet tud, mint egyszerűbb társai. A helymeghatározáson felül a jármű és az áru pillanatnyi állapotáról is információt ad. Például a felrakás kezdete vagy vége, a vámkezelés kezdete, vége események folyamatosan rögzítésre kerülnek és nyomon követhetőek. Ennek, és az adatokra épülő vezetői kimutatásoknak köszönhetően a közvetlen irányítók mellett az értékesítés munkatársai, a döntéshozók és – Interneten keresztül – a kiemelt megbízók is azonnali, pontos adatokhoz juthatnak. Az In-cab adatok a járművezetők elszámolásában is kiemelt szerephez jutnak.

Az integrált rendszer található adatai és az In-cab adatok összekapcsolása, és felhasználótól függő tartalmú megjelenítése jelentős mértékben növeli a hatékonyságot, az áru- és járműbiztonságot, és közvetve javítja a Waberer´s Csoport megbízóinak versenyképességét is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés