Connect with us
Hirdetés

technokrata

ArchiCAD 8.1 – már magyar nyelven

Laptop

ArchiCAD 8.1 – már magyar nyelven

A Graphisoft, a Virtuális Épület koncepció fejlesztője a mai napon bejelentette, hogy Magyarországon is megkezdte építészeti tervezőszoftvere, az ArchiCAD új, 8.1-es verziójának piaci forgalmazását.

Pontosabb rajzok – jobb tervdokumentáció

Az ArchiCAD 8.1 Tervlapkönyv eszközében a Graphisoft munkatársai számos, a tervdokumentálási folyamatot és a projekt áttekinthetőségét támogató, valamint gyorsabb navigációt eredményező fejlesztést hajtottak végre. A felhasználók számára elsősorban a tervdokumentáció összeállítását segítő automatikus tervszámozási rendszer és a tervrajzok tartalmán alapuló intelligens tervcím-készítési funkció, valamint a különböző CAD szoftverek eltérő tervlap- és papírmérete közötti pontos koordináció jelent előrelépést. Mindemellett a különböző tervezőprogramokat használó építészeknek nem kell többé a tervrajzok idő- és munkaigényes konvertálásával foglalkozniuk a szoftverek közötti adatátvitel során.

Gyorsabb adatátvitel

Az ArchiCAD 8.1 számos, a DWG/DXF formátumban készült tervek továbbítását és fogadását elősegítő újdonságot tartalmaz, praktikus segítséget nyújtva az eltérő CAD szoftvereket és egyéb programokat alkalmazó felhasználók számára, a többszöri információ- és adatcserét igénylő csoportmunkák során. A beérkező, és az elküldött digitális tervdokumentumok képernyőn történő megjelenítésénél – például – felhasználói beavatkozás nélkül történik a tervben szereplő épületkomponensek háttérhez viszonyított kontraszt-állítása. Az ArchiCAD 8.1 kompatibilitást támogató funkciói pedig bizonyítottan jelentősen növelik a tervezési munkafolyamat gördülékenységét.

Egyszerűbb használat, nagyobb hatékonyság

Az ArchiCAD 8.1 legfontosabb vívmányának a tervezési munkafolyamatok pontosságát és koordinálhatóságát elősegítő funkciók fejlesztése, valamint az építészeti terv kidolgozását támogató eszközök bővítése tekinthető. Az egyedi igényeknek megfelelően programozható „gyorsbillentyű” gombok, valamint az eltérő terv-alternatívák egyszerűbb és gyorsabb nyomtatási lehetőségeinek biztosítása jelentős mértékben megkönnyítik az építész- és társtervezők munkáját.

Az új ArchiCAD verzió használatával növekszik a felhasználók ellenőrzési lehetősége a végleges falszerkezetek és falmetsződések, valamint az egyedi tervezői igényeket szolgáló tervmegjelenítések és tervdokumentációk kidolgozása felett. Mindezen fejlesztések lehetővé teszik az építészek számára, hogy a tervezési és dokumentációs feladatok mellett nagyobb hangsúlyt helyezzenek a kreativitásra és a tervek részletesebb kidolgozására.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu