Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux Standard Server 8: a kis- és középvállalatok igényeire optimalizált szervermegoldás

Laptop

SuSE Linux Standard Server 8: a kis- és középvállalatok igényeire optimalizált szervermegoldás

Gyors telepítés és egyszerű rendszeradminisztrációs lehetőségek költséghatékonyan.

A SuSE Linux magyarországi irodája 2003. november 18-án tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a SuSE Linux szervercsaládjának legújabb tagja, a SuSE Linux Standard Server 8 magyarországi megjelenését. Az operációs rendszert elsősorban a kis- és közepes vállalkozások igényeire fejlesztették ki. A 32 bites, x86 családba tartozó Intel és AMD processzorokon futtatható SuSE Linux Standard Server 8 támogatja a kétprocesszoros rendszereket. A grafikus segítségnyújtó és beállító modulok a Linux kezdő felhasználóinak és a kis- és közepes vállalkozások rendszeradminisztrátor munkatársainak is egyszerűvé teszik a Windows tartománykezelőként, Windows környezetű file- és nyomtatószerverként, Internet-átjáróként, e-mail, DNS vagy DHCP szerverként történő beállítást. A szerver telepítése és adminisztrációja teljesen magyar nyelven történhet.

Könnyű telepítés – hatékony felhasználói adminisztráció

A grafikus felhasználói felület és a beállító modulok segítségével a SuSE Linux Standard Server kényelmesen és telepíthető a számítógépre. A telepítéshez elegendő csupán a hálózati cím, az Internet-szolgáltató adatainak, valamint a vállalat nevének a megadása. Az operációs rendszer webalapú teljeskörű távoli adminisztrációs lehetőséget, valamint VPN (Virtual Private Network, virtuális magánhálózat) alapú biztonságos kommunikációt nyújt a rendszergazdáknak és a felhasználóknak.

A szoftver a felhasználói adatokat egy szabványos központi adatbázisban tárolja (LDAP). A vállalkozásoknak jelentős adatbiztonságot nyújt, hogy a jogosultságok részletes adminisztrációja hozzáférési jogosultságlisták (ACL, Access Control List) használatával történik. A SuSE Linux Standard Server 8 lehetővé teszi az ACL-ek távoli kapcsolaton keresztül történő gyors és egyszerű karbantartását, változtatását.

A kis- és középvállalatok hálózataiba kapcsolt klienseket szintén gyorsan és egyszerűen lehet hozzákapcsolni az operációs rendszerhez. A hálózati IP címeket grafikus kezelőfelületen keresztül lehet konfigurálni, DHCP segítségével. A Windows-klienseknél a tartományhoz történő hozzáférés és tartomány erőforrásainak elérése automatikusan történik.

Árak és szolgáltatások

A november közepétől elérhető SuSE Linux Standard Server 8 szerver megoldást a SuSE Linux magyarországi disztribútorainál és viszonteladóinál lehet megvásárolni. A termék 119.900 Ft-os ára tartalmazza a szoftvercsomagot, a dokumentációt, a 30 napos telepítési terméktámogatást, valamint a SuSE Linux szoftverkarbantartási programjában (maintenance) való 12 hónapos részvéltelt. Ez utóbbi révén a felhasználók számára elérhetővé válnak a jól dokumentált javítások, patch-ek és frissítések. A SuSE Linux Standard Server 8-hoz a SuSE Linux magyarországi irodája testre szabott karbantartási és üzemeltetési szolgáltatásokat is kínál.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés