Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-világi beszélgetések.hu

Laptop

E-világi beszélgetések.hu

Információs társadalom. Mítoszok, ellenérzések és tagadhatatlan fejlődés. A társadalom minden rétegét érintő új lehetőségek, amelyek azonban új hátrányokat is teremtenek. A korlátok nélküli kapcsolatteremtés embert felszabadító, sosem tapasztalt szabadsága és a lemaradás új dimenziói.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tudomány Napi rendezvénysorozata keretében mutatták be az E-világi beszélgetések.hu című interjúkötetet, mely napjaink egyik legfontosabb kihívásával – az információs társadalom kialakításának és kialakulásának kérdéseivel foglalkozik.

A könyvet Detrekői Ákos, a BME rektora, Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Lajtha György egyetemi tanár mutatta be.

Tíz emberrel készült interjúsorozatot tartalmaz a könyv. A sorrend a tisztelet okán született. A legfiatalabbal kezdődik és a legtapasztaltabb interjúalany gondolataival záródik.

Ők tízen tevékenyen részt vállaltak és vállalnak abban, hogy Magyarország hatékonyan és a hátrányok leküzdésének képességével váljon az „e-világ” részévé. A Tahi Baráti Kör tagjai, ahogy magukat nevezik, bár különböző utakat jártak be, mindannyian tudták és érezték, hogy a szakmai kérdésekre csak akkor adhatnak megközelítően jó választ, ha e kérdéseket nem vonatkoztatják el a környező világtól, ha az általuk megálmodott tudásalapú társadalom kulcsfigurájaként az embert tartják számon.

A szakmai – baráti eszmecserék során gondolati közösséget vállaltak számos kérdésben, és e közös gondolatok indukálták e könyv megszületését. Az interjúk olvasása során kibontakozik a tudásalapú társadalom kialakításának számos problémával tarkított folyamata, a megértés és a megértetés kínjai, a „Nagy Kaland”, amelyet a technika fejlődése jelent az emberiség számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés