Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftverbevallás november 30-áig!

Laptop

Szoftverbevallás november 30-áig!

A BSA Szoftverbevallás elnevezésű kampányát november elseje és 30-a közötti időszakra hirdette meg, amelynek keretében a kis és középes vállalkozások segítséget és eszközöket kapnak a szoftvergazdálkodási gyakorlatuk kialakításához.

2003. november 30-áig tart Szoftverbevallás néven a BSA (Business Software Alliance) Magyarország országos kampánya, amelynek keretében a szervezet segítséget kíván nyújtani a kis és középes méretű vállalkozásoknak a megfelelő szoftverkezelési gyakorlat kialakításában és az illegális szoftverhasználatból adódó jogi és pénzügyi kockázatok csökkentésében.

A kampány keretében a kis és középes vállalkozások segítséget és eszközöket kapnak a szoftvergazdálkodási gyakorlatuk kialakításához, annak érdekében, hogy tudatosuljon az üzleti szoftverek üzleti célú felhasználóiban a szoftverek jogtisztaságának fontossága. Ezt a célt szolgálja az online, illetve postai úton beküldhető szoftverbevallás, mely jó alkalom az üzleti szféra szereplői számára, hogy megteremtsék szoftvereik hatékony nyilvántartási rendszerét.

A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és –nyilvántartás – mint üzleti folyamat – fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal. A Szoftverbevallást beküldő gazdasági társaságok részére a BSA Magyarország megküldi a BSA Szoftvertanúsítványt, mely igazolja, hogy az adott szervezet elvégezte a 2003. évi Szoftverbevallással kapcsolatos teendőit.

“A Szoftverbevallás kampánnyal az a célunk – ahogy ezt a kampány névválasztása is mutatja -, hogy a vállalkozások számára a szoftvergazdálkodás ugyanolyan rendszeres és tudatos tevékenység legyen, mint egyéb más vállalati eszköz nyilvántartása és ellenőrzése.” – mondta dr. Ormós Zoltán, a BSA jogi képviselője.

A BSA Magyarország felvilágosító munkájának fontos részét képezi a Szoftverbevallás kampány. “Tavaly hazánkban az üzleti szoftverek 45 százaléka volt illegális. Reméljük, hogy ez a kampány is hozzájárul, hogy Magyarország rövid időn belül elérje az Európai Unió jelenlegi 38 százalékos szoftverillegalitási mutatóját.” – fűzte hozzá Sebők Erzsébet, a szervezet főtitkára.

A BSA Magyarország országszerte több tízezer vállalkozás és regisztrált könyvelő számára küld névre szóló levelet, amelyben tájékoztatja őket a Szoftverbevallás kampány indulásáról és feltételeiről.

A BSA által meghatározott megfelelő szoftvernyilvántartás négy lépése:

  • Első lépés: A szoftverszabályzat és a szoftverekkel kapcsolatos eljárásrend kialakítása.
  • Második lépés: A szoftverek nyilvántartásba vétele.
  • Harmadik lépés: A cégnél telepített, és a működéshez szükséges szoftverek összevetése.
  • Negyedik lépés: Ha szükséges: a cég szoftver-illegalitásának felszámolása érdekében tett lépések számbavétele és a kialakult helyzet rendezése.

    A szoftverek jogszerűségének ellenőrzésével és a nyilvántartással összefüggő feladatokkal kapcsolatban a BSA további segítséget is nyújt a vállalkozásoknak:

  • A weboldalról ingyenesen letölthető szoftverellenőrző programmal;
  • Szoftvergazdálkodási tanácsadást végző cégek elérhetőségének megadásával;
  • A BSA Szoftvernyilvántartó kiadványával, mely könyvesbolti forgalomban és a szoftverkereskedőknél beszerezhető;


  • Szólj hozzá!

    További Laptop

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés