Connect with us

Hirdetés

technokrata

Macintosh Párduc – felújított operációs rendszer az Apple-től

Laptop

Macintosh Párduc – felújított operációs rendszer az Apple-től

Az Apple igyekszik a macskabarát Macintosh tulajdonosok kedvében járni: a Jaguár után itt a Párduc névre keresztelt új Mac OS X.

Szokás szerint Steve Jobs jelentette be az új operációs rendszert a hétfői nap során, elmondva azt is, hogy a Mac OS X-et már birtoklók számára is pénzbe fog kerülni az upgrade. Egy teljes, egyfelhasználós licencért 130 dollárt kell fizetni – informálta az érdeklődőket Jobs. Megjelenéséről konkrét időpontot nem mondott, csak annyi derült ki, hogy az év további részében kerül majd valamikor piacra a szoftver.

Több mint 100 új szolgáltatást kapnak azon felhasználók, akik befizetnek az Apple újabb vadmacskájára. Többek között új felületet kapott a renovált operációs rendszerben a Finder, csakúgy, mint az Expose. Szintén újdonság, hogy automatikussá vált a Macintosh és az Apple iDisk néven nyújtott szolgáltatása közötti file-szinkronizáció (az iDisk tulajdonképpen egy internetes tároló hely, amely a felhasználók számára az operációs rendszerből egy külön meghajtónak látszik).

A fejlesztések eredménye az is, hogy a Mac OS X rendszerek még jobban tudnak alkalmazkodni a jelenleg Windows uralta vállalati hálózatokhoz. Ha már kommunikáció: megújult az iChat is, az Apple azonnali üzenőszoftvere – így már audio- és videokonferenciák is tarthatók az alkalmazással (a béta változat az év végéig ingyenesen rendelkezésére áll mindenkinek).

A Párducból lesz szerverváltozat is: az év végén megjelentetni tervezett verzió ára 10 felhasználós licenc esetén 500 dollár, míg korlátlan felhasználásért ennek a dupláját kell kifizetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés