Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco Systems-HP-KFKI: a jövő szolgálatában álló informatikai fejlesztés a SZIE-n

Laptop

Cisco Systems-HP-KFKI: a jövő szolgálatában álló informatikai fejlesztés a SZIE-n

Informatikai Hivatal a Gödöllői Szent István Egyetemen.

2003. tavaszán zárult le a Gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) teljes körű hálózati fejlesztése. A több mint 2.500 végpontot érintő, 300 millió forint összértékű beruházásban az egyetem partnerei, a Cisco Systems Magyarország, a HP Magyarország, valamint a KFKI Csoport hálózatintegrátor cége, az LNX Hálózatintegrációs Rt. voltak.

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem hallgatóinak száma eléri a 30 ezer főt. Az integrált egyetem jogelődjei a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, az Ybl Miklós Műszaki Főiskola, a jászberényi Tanítóképző Főiskola, a gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskola, valamint ezen intézmények kihelyezett tanszékei Budapest több pontján, illetve számos kutatási, illetve gyakorlati terep, mint például a szarvasi Arborétum.

A teljes körű hálózati fejlesztés célja a karokon belüli, valamint a karok közötti kommunikáció hatékonyságának növelése, a kor követelményeinek megfelelő technológia bevezetése volt. A hálózati infrastruktúra fejlesztése a tanulmányi rendszer modernizációját, és a Neptun 2000 rendszer bevezetését is szolgálja.

A korszerű infrastruktúra biztosítja a kutatói közösségekhez, valamint európai akadémiai hálózatokhoz történő kapcsolódását. A vezetékes hálózat mellett több ponton a Cisco Aironet technológiája biztosít vezeték nélküli hálózati hozzáférést.

A hálózatfejlesztési projekt fővállalkozását a Cisco hálózati eszközeire építve a HP Magyarország végezte. A KFKI Csoportból az LNX Hálózatintegrációs Rt., a HP Magyarország alvállalkozójaként a tervezést, majd a projekt teljes kivitelezését végezte az egyetem számítástechnikai üzemeltető csapatával közösen.

Az átadóünnepség alkalmából a Cisco Systems Magyarország a „Kiemelt Felsőoktatási Hálózati Referencia Intézmény” címet adományozta az egyetemnek, valamint hosszú távú kutatási és együttműködési megállapodást is kötött az intézménnyel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés