Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kazaa – rekordmennyiségű letöltés

Laptop

Kazaa – rekordmennyiségű letöltés

A Napster összeomlása után vezető szerepet játszó peer to peer file-megosztó alkalmazás alkotói abban a megtiszteltetésben részesülhetnek, hogy szoftverük az Internetről legtöbbször letöltött program a világon. Pontosan mennyi? Itt kiderül.

A Sharman Networks által üzemeltetett Kazaa file-cserélő szoftver rekordmennyiségű letöltéssel büszkélkedhet, hiszen annyira népszerűvé vált, hogy az ICQ azonnali üzenetküldő programot is megelőzte már letöltési statisztikában. A CNET Networks által birtokolt Download.com website adatai szerint a Kazaa Media Desktop alkalmazás létrejötte óta már 230 milliószor került letöltésre az internetezők által. A már fent említett ICQ is nagyon közel van ehhez a számhoz, de immáron elvesztette vezető helyét.

Mindez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy naponta átlagosan 366 ezernyien töltik le a szoftvert – lehetett megtudni a Sharman egyik képviselőjétől. Az ICQ ezzel szemben minden nap ˝csak˝ 50 ezer letöltést tudhat maga mögött (ez szintén a Download.com adatain alapul).

A fenti értékek ráadásul csak egy (igaz, az egyik legnagyobb) letöltősite adatain alapulnak, így nincsenek benne azok a számok, melyek más portálokon generálódnak. Valószínű, hogy ennél már jóval több letöltés történt Kazaa terén, ami azonban nem jelenti azt, hogy ennyi felhasználóval rendelkezne: az újabb változatok beszerzése, az újratelepítések miatt valószínűleg ennél kisebb a file-cserélő tábora. Az viszont biztos, hogy még így is komoly fejfájást okoz a nagy zenekiadóknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés