Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen új VIA chipsetek várhatók a közeljövőben?

Laptop

Milyen új VIA chipsetek várhatók a közeljövőben?

Napvilágot látott a VIA Technologies legfrissebb, alaplapi chipkészletekkel foglalkozó ütemterve, melyből kiderül, hogy a tajvani gyártó lényegében a közeljövőben érkező összes chipsetét új névvel látta el.

Ezek szerint az eddig PT400 néven ismert VIA chipkészlet PT800 néven fog forgalomba kerülni, a PT600-as chipset PT880 típusjelzéssel lát majd napvilágot, a korábban PT800-ként feltüntetett chipkészlet pedig várhatóan PT890 néven lesz kapható. A VIA Technologies azonban nemcsak ezen diszkrét chipseteit keresztelte át, hanem az eddig PM400T név alatt futó integrált megoldást is, mely végül is a közeli jövőben PM800 néven debütál majd.

A legfrissebb VIA roadmapből ezenkívül arra is fény derül, hogy a gyártó egy vadonatúj, immár PCI Express kompatibilis alaplapi chipkészletet, név szerint a PT890-at is hamarosan piacra kívánja dobni, valamint, hogy a PM880 és a PM890 “személyében” egy-egy, mindeddig nem ismert, új integrált megoldás kiadását is tervbe vette.

Az említett újdonságok közül jelen pillanatban a VIA PT800 tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre, ez az újdonság ugyanis várhatóan még ebben a hónapban meg fog jelenni. Ismeretes, hogy a PT800 egy a 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú legújabb Intel Pentium 4-es processzorokat támogató chipkészlet. Utódja, a harmadik negyedévben érkező PT880 érdekessége, hogy már nem csak a hagyományos DDR memóriákat fogja támogatni (kétcsatornás üzemmódban), hanem az újfajta QBM 533-as (Quad Band Memory) memóriákat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés