Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antenna Hungária eredmények

Laptop

Antenna Hungária eredmények

Az Antenna Hungária által közzétett eredmények az első negyedév vesztesége után mindenképp javulást mutatnak, mindezért azonban főként a konszolidációs folyamatok kedvező alakulása okolható.

Közzé tette I. féléves gyorsjelentését az Antenna Hungária vállalatcsoport.

Az AH-csoport 2002. I. félévében nyereséget tudott realizálni, mely a V.R.A.M. (Vodafone) Rt-ben az elmúlt egy év alatt bekövetkezett kétszeri ázsióval történő tőkeemelésnek (melyben az Antenna Hungária Rt. nem vett részt) és ezzel összefüggésben az AH-részesedés csökkenésének köszönhető.

Ennek eredményeképpen a társaság konszolidált szinten félmilliárdos nyereséggel zárta az első félévet. Mivel várhatóan az év hátralévő részében már nem lesz további tőkeemelés a V.R.A.M. Rt-ben, így konszolidált szinten az Antenna-csoport pénzügyi eredménye várhatóan csökkenést fog mutatni.

Az értékesítés nettó árbevétele 12,1 milliárd Ft-ot tett ki 2002. első félévében, mely 2001. első félévéhez képest 5,3%-os növekedés. A bevételek 55%-a műsorterjesztésből, 23%-a távközlésből, 7%-a AntennaMikro szolgáltatásból, 4%-a szerviz szolgáltatásból, 11%-a pedig egyéb tevékenységekből származott.

Az üzleti tevékenység eredménye 697 millió Ft-tal csökkent 2001. első félévéhez képest, ez főként a V.R.A.M. Rt. konszolidációjából adódó aktív tőkekonszolidációs különbözet leírásából (553 millió Ft) adódik.

A pénzügyi műveletek eredménye 2002. első félévében az előző év hasonló időszakához képest 3,251 milliárd Ft-tal javult, ami a V.R.A.M. Rt-ben lévő AH-részesedés csökkenésének és az elmúlt egy év alatt bekövetkezett kétszeri ázsióval történő tőkeemelésnek (melyben az anyavállalat nem vett részt) köszönhető. Az ázsióval történt tőkeemelésnek és a részesedés csökkenésének eredményeként az anyavállalat részesedésére jutó saját tőke 2001. december 31-éhez képest 837 millió Ft-tal magasabb, mely növeli a konszolidált eredményt.

A vállalatcsoport eszközeinek értéke 2002. június 30-án 48,47 milliárd Ft, mely 9%-kal magasabb, mint a 2001. június 30-i érték. A cég 4 milliárd Ft-ot meghaladó értékű beruházásainak immáron 61%-a távközlési, 23%-a infrastruktúra, 10%-a műsorszórási és 6%-a multimédia és egyéb beruházásokhoz kapcsolódott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés