Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Winamp 3.0

Laptop

Megjelent a Winamp 3.0

A múlt hét vége folyamán megérkezett a legnépszerűbb MP3-lejátszó szoftver legújabb, hármas változata, mely számos bővítésen esett át a korábbi verzióhoz képest.

Szokás szerint három verzió készült a lejátszóból: a Lite, a Standard és a Full. A legkevesebb plusz szolgáltatás a Lite-ban található, míg a Full verzió mindent tartalmaz. Egyelőre csak ez utóbbi vált letölthetővé (3,3 MB-os mérettel), de a Nullsoft nemsokára kiadja a másik két változatot is.

A korábbi hírekkel ellentétben mégiscsak ingyenesen felhasználható program teljes telepítettség után majdnem 8 MB-nyi helyet foglal a merevlemezen. Ezen változat elődeivel szemben jócskán nagyobb lett, ám ezért cserébe több, korábban hiányzó szolgáltatást is kap a felhasználó: például egy videofile-ok (AVI, ASF, MPG, NSV (a Nullsoft videoformátuma), WMF) kezelésére alkalmas lejátszót.

Emellett számos audioformátumot is támogat az MP3 mellett, ezek közül talán az OGG típust, azaz az Ogg Vorbist érdemes kiemelni. A Media Library révén könnyebben karban tarthatók a multimédiás állományok, ha eddig nem használtunk volna erre külön programot (ha igen, akkor is érdemes megnézni a Nullsoft által fejlesztett Media Library-t). Képes különválasztani egymástól az audiofile-okat, a CD-ken található egyes számokat, a videoállományokat és a streamingeket.

Az Advanced Visualization Studio használatával a szemünknek kedveskedhetünk – különböző effektek felhasználásával animációt varázsolhatunk a képernyőre. Érdemes még megemlíteni a skinezési lehetőséget, ebben a Winamp mindig is nagyon erős volt, s ez most sincs másként.

A szoftver a letöltés linkre kattintva gyorsan letölthető a Terminal szerveréről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés