Connect with us

Hirdetés

technokrata

Macromedia Flash: a látvány kilép a böngészőből

Laptop

Macromedia Flash: a látvány kilép a böngészőből

Széles körben alkalmazzák a Macromedia által készített Flash lejátszót, a szoftver révén ugyanis gyakorta igen látványos képi hatásokat lehet elérni. A fejlesztőcég azon dolgozik, hogy messzebbre tolja ki a Flash határait.

A San Francisco-ban tartott Flashforward fejlesztői konferencián jelentették be azokat a fejlesztéseket, melyek még a fejlesztők számára is csak a jövő hónaptól válnak elérhetővé (az átlagfelhasználó pedig nyár előtt nem fog birtokába jutni ezen lehetőségeknek). Node miről is van szó? A Macromedia még tavaly látott neki a Flash erőteljes népszerűsítésének: az online tartalmak látványos részeit lassan egyre több helyen ezen technológia biztosítja. Ám a fejlesztők tovább szeretnének lépni, hiszen a Flash még mindig a böngészőkhöz és az Internetre való csatlakozáshoz van kötve – de már nem sokáig…

Böngésző-független környezet – ezt fogja biztosítani a Macromedia Central. Egy (ingyenes) kliensszoftver révén pedig a fejlesztők óriási piacot látnak megnyílni: a felhasználók felé értékesíthető, letölthető és offline állapotban is használható flash alkalmazások nagyot lendíthetnek a szekéren. Ezt úgy szeretné megvalósítani a Macromedia, hogy számos fejlesztőt is bevonna az alkalmazások készítésébe – a cég a szoftvereladások 20 százalékát tervezi saját részről biztosítani. Példának okáért már jelenleg is léteznek olyan programok, amelyek a Weben keresztül használhatók és a flash technológiára épülnek – a Pricegrabber rendelkezik egy ilyen alkalmazással, mely lehetővé teszi felhasználóinak a termékek információinak elmentését és kezelését.

Rob Lancester – aki egy neves kutatócég elemzője – elmondása szerint ezzel a lépéssel elsősorban a vállalati felhasználókat érdemes megcélozni. Úgy véli, hogy a Macromedia újítása révén a vállalati felhasználók számára olyan környezetet lehetne kialakítani, hogy még offline állapotban is úgy tűnjön, mintha a hálózathoz lennének csatlakozva. Másik nagy tábort a noteszgépek tulajdonosai jelenthetik; az Intel és a Macromedia együtt is működnek ezen piac felfejlesztése érdekében.

Nagyban segíti az offline Flash alkalmazások létrejöttét az, hogy a Macromedia ugyanazon eszközöket adná a fejlesztők kezébe, mint amik az online Flash programozás esetén már ismertté váltak. Ráadásul (a külső fejlesztők ilyen intenzív bevonásával) nagy teret kap a világ a leendő programot tematikáját tekintve – sok fejlesztő sok különböző alkalmazást készít majd (legalábbis a Macromedia reményei szerint).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés