Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lifebook S2000 – Athlon XP-M processzorral felvértezve

Laptop

Lifebook S2000 – Athlon XP-M processzorral felvértezve

A Fujitsu az AMD-nek voksolt elsőbbséget: míg Centrino-ra építkező noteszgépe csak áprilisra várható, Athlon XP-M CPU-val felszerelt notebookja már kapható.

Többféle kialakításban is kapható a noteszgép, az azonban mindben közös, hogy az AMD Athlon XP-M 1700+-os processzorára épülnek. A beléjük szerelt memória mennyisége lehet 256 vagy 512 MB-nyi – maga az operatív tár egészen 1 GB-ig bővíthető igény esetén. Ha már adattároló egységeknél járunk, akkor a merevlemezről is érdemes pár szót szólni: 30, 40 és 60 GB-os winchesterek egyaránt belekerülhetnek a Lifebookba. Optikai meghajtója lehet csak CD-ROM, csak DVD-ROM vagy egy DVD/CD-RW kombó meghajtó is. Floppy meghajtó csak külön kívánságra (külső USB-s csatolással) kerül szállításra a noteszgéppel.

Az ár alacsonyan tartásában nagy szerepet játszik a szokásostól eltérő, kisebb méretű LCD is. A Lifebook S2000-es sorozatának minden tagja 13,3 colos, maximálisan XGA felbontásra képes TFT kijelzőt tartalmaz, melyet az Ati Radeon grafikus vezérlője szolgál ki (a központi tárból csippentve le magának a szükséges memóriát). Alapkiépítettség esetén egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló és egy 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes integrált modem biztosítja a többi számítógéppel való kapcsolattartást. Természetesen lehetőség van a vezetékmentes technológia (802.11b) kihasználására is.

Lítium-ionos akkumulátora a noteszgépek között hétköznapinak mondható. Előre telepített operációs rendszerét a felhasználó választhatja meg: Windows 2000-rel, Windows XP Home-mal vagy Professional változattal egyaránt megvásárolható a noteszgép. Ára kiépítettségtől függ, 1200 és 1440 dollár között lehet hozzájutni ezen notebookokhoz.

Fizikai paraméterei

Méret: 29×23,3×3,4 cm
Tömeg: 1,75-2 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés