Connect with us

Hirdetés

technokrata

Név- és licencváltás a Red Hatnál

Laptop

Név- és licencváltás a Red Hatnál

A Red Hat bejelentette, hogy új néven hozza piacra Advanced Server szoftverének egy alacsonyabb árszegmensbe eső változatát.

Mint minden nagyobb szoftverfejlesztő cég, a Red Hat is igyekszik profitot termelni munkájából. Az Advanced Server népszerűsítésére most bejelentették annak egy olcsóbb változatát, valamint azt is, hogy átnevezik ezen terméküket. A Red Hat Enterprise Linux AS névre keresztelt szoftver felel meg a korábbi Advanced Servernek, míg az olcsóbb változat az ES lesz.

Ez utóbbit egyébként az egy- és kétprocesszoros szerverekre szánják operációs rendszer gyanánt – derült ki Mark De Visser, a cég marketingigazgatójának elmondásából. Erre a lépésre azért volt szükség, mert az ebbe a kategóriába tartozó szerverek tulajdonosai nem szívesen fizették ki az 1500-2500 dollár éves díjat – inkább másik megoldást kerestek. Ezen okulva a Red Hat Enterprise Linux ES lényegesen olcsóbb lesz: évente 350 és 800 dollár közé esik majd az az összeg, amit ki kell fizetni a fejlesztőnek az OS használatáért. Az árkülönbség a támogatás (support) milyenségének függvényében változik.

Ezen kívül a Red Hat vállalati felhasználására szánt linuxainak családjában WS verzióval jelentkezik a munkaállomásokra szánt változat. Ennek éves díja 180 és 300 dollár közé esik – szintén a support milyenségétől függően.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés