Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: új DVD-író termékcsalád

Laptop

HP: új DVD-író termékcsalád

A gyors, egyszerűen használható DVD-írók mindenki számára elérhetővé teszik a DVD-re rögzítést.

A HP új DVD-író családja elérhető áron kínál megnövelt teljesítményt és könnyű használatot. Az új 4x-es maximális rögzítési sebességű dvd300i belső és dvd300e külső DVD-író otthoni felhasználásra és a kisvállalkozások számára egyaránt optimális választás.

Az Understanding & Solutions nemzetközi kutatási és tanácsadócég szerint a DVD-készítés fontos piaci trendként jelentkezik majd 2003-ban. Erre a kutatási eredményre hivatkozva Aszódi Katalin a HP DVD kategória menedzsere elmondta, hogy a DVD-írók európai forgalma 2003 során várhatóan megháromszorozódik, mivel egyre több magánfelhasználó hívja majd a DVD-technológiát segítségül otthoni mozgófilmek készítéséhez és digitális fotói elmentéséhez. Az új DVD-meghajtók kifejlesztésével a HP a digitális videoszerkesztés, -rögzítés és -megosztás, valamint az olcsón megvalósítható, nagy kapacitású adattárolás iránt mind erősebben megnyilvánuló piaci keresletre kívánt reagálni.

Az új HP DVD-írók az ágazat legmagasabb DVD-írási sebességét (4×2,4×8) biztosítják. A 4x-es sebességű rögzítés révén mindössze 15 percre van szükség egy 4,7 GB-os egyszer írható DVD+R lemez teleírásához (ez a kapacitás háromórányi digitális videofelvétel tárolására elegendő), emellett a 16x10x40-es CD-írási sebesség további előnyöket biztosít. Az írók a DVD+R/+RW technológiát alkalmazzák.

A HP dvd300 sorozat az ArcSoft Showbiz DVD szoftver legújabb, 1.3-as verzióját is tartalmazza, mellyel a teljesen kezdő felhasználók számára sem okoz gondot a digitális videofelvételek készítése. A szoftverrel a videoanyag gyorsan és könnyen PC-re vihető, majd profi minőségben DVD-re menthető. Mivel a videorögzítés, az authoring eljárás és a szerkesztés ugyanazon a felhasználói felületen zajlik, mindez néhány lépésben megoldható.

A HP dvd writer 300i és 300e ajánlott nettó kereskedelmi ára 84.990 Ft illetve 106.990 Ft, emellett egy HP DVD+R lemez már 1.350 Ft-ért is beszerezhető (a HP új, nagy teljesítményű, egyszer írható optikai DVD-i 4,7 GB-nyi videó, fénykép és zenei felvétel illetve adatállomány tárolására képesek). Mint azt megtudtuk: a 300i várhatóan februárban jelenik meg, míg a 300e-re március közepéig várni kell.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés