Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD: elsüllyed a csatározás mocsarában?

Laptop

DVD: elsüllyed a csatározás mocsarában?

Jelenleg is több formátum versenyez egymással. De ki fog nyerni?

Az elektronikai alkatrészeket gyártó cég megindította az új DVD+RW meghajtóinak és lemezeinek szállítását. A boltokban a hónap végére már mindenki számára elérhetővé válnak a termékek. Ezek mellett a Sony továbbra is támogatja a (többi megoldással nem kompatibilis) DVD újraírási módszereket. Jó pár formátum versenyez azért, hogy az ő technológiája lehessen az ipari szabvány (DVD-RW, DVD-RAM, DVD+RW).

A DVD-RW főként videó anyag tárolására és lejátszására alkalmas, de nem megfelelő adattárolásra, mint a DVD-RAM és a DVD+RW. Ez utóbbi két formátumnál lehetőség van az adatot a lemezen bárhova felírni (mint a merevlemezeknél), a DVD-RW-nél azonban csak azzal a módszerrel lehet úja adatot rögzíteni a már megkezdett korongra, ha a rajta levő adatokat letörlik és (az újakkal kiegészítve) újra felviszik.

A Sony szabvány-jelöltjének két nagy hátránya van: a kompatibilitás és a támogatottság hiánya. Az óriáscég ezért továbbra is támogatja a többi formátumot, illetve árusítja az ezeknek megfelelő lemezeket (azonban a DVD+RW megjelenése óta meghajtókat nem). A Dellel és a Hewlett-Packarddal létrehozott szövetsége azonban csak a DVD+RW népszerűsítésére törekszik.

A Sony DRU110A/C1 névre keresztelt DVD+RW/CD-RW meghajtója a boltokban 599 dollárért lesz elérhető. A DVD-ket írni 2,4-szeresen, olvasni nyolcszorosan tudja. A hozzá tartozó DVD+RW korongok darabját 16 dollárért lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés