Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: misztikus meghajtók

Laptop

IBM: misztikus meghajtók

Az IBM széles körben használni kívánja a tündérpornak (pixie dust) keresztelt technológiát az újonnan bejelentett merevlemezeiben.

A hivatalos elnevezésén antimágnesesen összekapcsolt (antiferromagnetically coupled – AFC) média technológiája a következő: ruténiumot visznek fel vékony rétegben a winchesterekben levő lemezekre. Ennek köszönhetően megnő az eltárolható adatok mennyisége. Az új merevlemezek (természetszerűleg) el vannak látva rázkódás- és zajcsökkentő technológiával is.

Az előirányzott tervek szerint 2003-ra el szeretnék érni az egy négyzetinch-re eső 100 gigabitet. Ez byte-okra átszámolva 400 GB-os asztali merevlemezeket, 200 GB-os notebook meghajtókat és 6 GB-os Microdrive-okat jelent(het).

A Deskstar 120GXP névre keresztelt 3,5 inches merevlemez 120 GB-os kapacitású lesz, és aki hajlandó leszurkolni érte a 349 dolláros árat, az már ebben a hónapban hozzájuthat. A csúcsmodellen kívül két kisebb meghajtó is a piacra kerül, ezek 80, illetve 40 GB kapacitásúak, az áruk pedig 269 és 169 dollár lesz.

A notebookokba szánt merevlemezek két újfajta modellel gyarapodnak. A Travelstar 60GH 60 GB-os, a Travelstar 40GN 40 GB-os kapacitású. Az áraik elég borsosak, a nagyobbik verzió 429 dollárba, a másik pedig 225 dollárba fog kerülni. Kisebb testvéreik is kijönnek a piacra (a 30 GB-os ára 199 dollár, a 20 GB-osé 139 dollár, a 10 GB-os ára pedig 109 dollár).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés