Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Internet Explorer 6 SP1 újabb, de hivatalosan nem végleges változata

Laptop

Megjelent az Internet Explorer 6 SP1 újabb, de hivatalosan nem végleges változata

[frissített] Egy évvel az Internet Explorer 6 megjelenése és két hónappal az SP1 beta megjelenése után letölthető a Microsoft-böngésző első javítócsomagjának az első beta-nál újabb, már előrehaladott fejlesztési állapotban lévő változata.

Megérkezett a ˝szűz˝ állapotában sok biztonsági réssel átütött Internet Explorer 6 első javítócsomagjának az első beta-nál újabb, már előrehaladott fejlesztési állapotban lévő változata. [frissítés] A Microsoft Magyarországtól kapott tájékoztatás szerint az előző híradásunkkal ellentétben ez még mindig nem a végleges kód, ezért előfordulhatnak problémák a használata során. [/frissítés]

A javítás az eredeti, 6.0.2600.0000-ás Internet Explorert 6.0.2800.1082-essé varázsolja, és – állítása szerint – az összes, eddig (meg)ismert biztonsági rést befoltozza.

Az Internet Explorer 6-hoz a megjelenése óta eltelt egy év során jó néhány frissítést kiadott a Microsoft – legtöbbször egy-egy feltárt biztonsági rés betömésére. Előfordult azonban, hogy a kiadott javítás nem működött tökéletesen és például nem terjedt ki néhány olyan hibára, mely a hivatalos közleményben szerepelt.

Nekünk, magyaroknak azonban a legnagyobb ezzel kapcsolatos eseménynek az számított, amikor az Ivy Magyarország, az Internet Explorer és XML alapú szoftverfejlesztés egyik vezető cége kritikus biztonsági rést fedezett fel az Internet Explorerben. A hiányosságra akkor derült fény, amikor kulcstermékükhöz, az Ivy-hoz olyan új komponenst fejlesztettek, amely távoli webhelyek adatainak kezelését teszi lehetővé egy központból, biztosítva a különböző internetes forrásokból származó adatok konszolidálását. Az Ivy Magyarország riasztását követően a Microsoft úgynevezett fontos frissítési csomagot bocsátott ki. Elmondható, hogy az Ivy Magyarország munkatársai, vagyis ˝Magyarok találták az egyik legnagyobb biztonsági rést az Internet Explorerben˝.

A most megjelent javítócsomag az (ismert) biztonsági rések szempontjából eddig tökéletesen működik – a felhasználói visszajelzések alapján továbbá a 6.0.2800.1082-es verzióra való frissítés stabilabb működést tesz lehetővé, azonban a Microsoft Magyarországtól kapott tájékoztatás szerint előfordulhatnak problémák a használata során.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés