Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: beindul az új operációs rendszerek felhasználói tesztje

Laptop

Microsoft: beindul az új operációs rendszerek felhasználói tesztje

A redmondi cég bevett eljárása, hogy egy operációs rendszer megjelentetése előtt különböző bétaverziókat ad ki belőle, amit a lelkes felhasználók letesztelhetnek. Nem történik ez most sem másként.

Hamarosan, még az év végére megérkezhetnek a Microsoft új szerver operációs rendszerei. A Windows 2000 továbbfejlesztett verziói – a Windows .Net Standard, Enterprise és Datacenter – szokás szerint a felhasználók általi teszt után válnak kiadásképessé. Ez a folyamat a nyár körüli időkben indulhat el, mondta Bob O´Brien, a redmondi cég termékmenedzsere. Remélhetőleg ezt a tempót már tudják tartani, hiszen a .Net Server megjelentetése márciusban már másodszor került elhalasztásra.

Az új operációs rendszerben ahelyett, hogy az összes alkalmazást egy gigantikus operációs rendszerbe építettek volna, a Microsoft inkább a webalapú programokra készítette fel leendő üdvöskéjét. Ezzel természetesen a nagy rivális Unix-rendszerek – mint amilyeneket a Sun vagy az IBM forgalmaz – népszerűsége valamelyest csökkeni fog (főként akkor, ha bebizonyosodik, hogy a Microsoftnál még az év elején nagyobb figyelmet a biztonságra jelszóval meghirdetett folyamatnak kézzelfogható eredménye lesz).

A .Net szerver frissítés együtt jár a webalkalmazásokat fejlesztő szoftverkészítők nagyobb támogatottságával is, emellett az Internet Information Server is fejlesztésre kerül. Ráncfelvarráson esik át az Active Directory is, ami tulajdonképpen a számítógépet használók és az erőforrások technikai listája. Ezen kívül még számos egyéb dolog kerül újratervezésre vagy javításra.

O´Brien elárulta, hogy a .Net szerverek által megcélzott felhasználói réteg azokból a cégekből, vállalatokból kerül ki, amelyek jelenleg Windows NT4-et használnak és nem kívánnak Windows 2k-ra frissíteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés