Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínai Intel processzorok

Laptop

Kínai Intel processzorok

Még az idén elkészülhet az első olyan Pentium 4-es processzor, amelyen a made in China felirat díszeleg majd. Részletek itt.

Csütörtökön került bejelentésre, hogy az Intel megalapította az első kínai (Sanghaj közelében elhelyezkedő) Pentium 4 processzorokkal foglalkozó üzemét, melyben a szilíciumszeletek darabolása és a processzorok tokozása, valamint tesztelése folyik majd. Ugyanakkor ennél összetettebb szilíciumgyártási tevékenységet egyelőre nem óhajt végezni a régióban az Intel.

Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója elmondta az eset kapcsán rendezett konferencián, hogy egyelőre csak tesztek folynak, az igazi munka beindulására még várni kell, körülbelül fél évet. A 130 nanométeres gyártási eljárást alkalmazó üzemből 2003 első felében kerülhetnek ki az első kínai P4-esek (jelenleg az Egyesült Államokban és Írországban folyik a chipgyártás, s a Fülöp szigetek, Malajzia valamint Costa Rica területén tesztelik az elkészült példányokat).

Barett elmondása szerint a sanghaji gyár (amely tavaly szeptember óta már több mint 300 millió dolláros befektetésben részesült) termelékenysége el fogja érni a többi, hasonló szintű üzem mértékét. Az üzemben egyébként 3000 embert fognak majd alkalmazni, szemben a mostani 1200-zal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés