Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elavult DVD-je? Lecseréljük!

Laptop

Elavult DVD-je? Lecseréljük!

A jövő hónaptól DVD-kezelésére képes meghajtók nagyszabású cseréje kezdődik meg, köszönhetően az inkompatibilitás miatt dühös felhasználók kitartásának.

A HP úgy döntött, hogy lecseréli elsőgenerációs DVD100i meghajtóit modernebb típusokra, melyek képesek kezelni a DVD+RW-t és a DVD+R-t is. A döntés annak ellenére született meg, hogy a cég korábban visszautasította ezt a megoldást. Május 1. és június 30. között lesz lehetőség a cserére, mely az új meghajtón kívül magában foglal még egy, az eszköz kezeléséhez szükséges szoftvert is (a régi meghajtókat természetesen vissza kell küldeni a HP-nak).

Az első DVD-író készüléket vásárlók korábbi felháborodása érhető volt: az általuk megírt korongok nem olvashatók a két nagy szabvány DVD-olvasójában. A cserének minden bizonnyal örülni fognak (még a 100 dolláros díj ellenére is) a felhasználók, ám erre egyelőre csak az USA-ban és Kanadában lesz lehetőség, Európában még nem. Azt nem akarták a HP illetékesei megmondani, hogy ez konkrétan mennyi embert érint, annyit mindenesetre elárultak, hogy nem számítanak tömegekre.

Nem csoda, hogy a gyártó erre kényszerült, hiszen még a jelenlegi, két részre szakad DVD-írási metódusok sem teljesen tiszták. A DVD+RW mellett álló DVD+RW Alliance (a Dell, a HP és a Philips részvételével) kiegészült a Microsofttal, mely a következő generációs Windowsában már támogatni fogja ezen módszert. A rivális DVD Forum (az Apple, a Hitachi, az NEC, a Pioneer, a Samsung és a Sharp részvételével) a saját, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM formátumait támogatja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés