Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyorsabb Pentium 4-es – a Celeron is nemsokára érkezik

Laptop

A leggyorsabb Pentium 4-es – a Celeron is nemsokára érkezik

Április 2-án végre megjelent a legújabb és leggyorsabb Pentium 4-es processzor, amely nemcsak az órajel tekintetében tér el elődeitől.

E hónap minden bizonnyal az eddigi legjelentősebb lesz új processzorok terén az Intel számára. A gyártó tegnap bejelentette a 2,4 GHz-es Pentium 4-est, s még ebben a hónapban jön a felgyorsított, mobil számítógépekbe szánt P4-es processzor is (egészen pontosan április 23-án). Ezen CPU megjelenése természetszerűleg lenyomja a régebbi processzorok árát, s hamarosan egyébként is időszerű lesz egy újabb árcsökkentés (ezt több tényező is indokolja – a rivális AMD olcsó chipjei, a lecsökkent előállítási költségek stb.) Az új Pentium igazán kellemes tulajdonságokkal bír: a 130 nanométeres gyártási eljárással készült Northwood magos processzor 512 KB-nyi másodszintű cache-sel büszkélkedhet.

Több számítógépgyártó is azonnal alkalmazza az új Pentiumot, a Gateway például a 700XL-es asztali konfigurációjában (ez a gyors Intel processzoron kívül még tartalmaz egy 120 GB-os merevlemezt, 1 GB-nyi memóriát, DVD-R és CD-RW meghajtókat, valamint egy 18 colos laposképernyős monitort – szóval igazi ínyencfalat a masina), igaz, meg is kérik az árát: birtoklásáért majdnem 3000 dollárt kell leszurkolni a boltban. A Compaq Presario 8000T széria ugyanerre az Intel chipre építkezik, ám némileg szerényebb hardverelemeket tudhat maga körül: 256 MB memória, 40 GB merevlemez, CD-RW és 17 colos monitor jár hozzá, s ezt összesen 1700 dollárért lehet megvásárolni. Hasonló kialakítással jön piacra a Dell és a HP is.

Egyelőre még nincsen pontos időpont, az Inteltől csak annyi szivárgott ki, hogy egy gyorsabb 1,4 GHz-es Celeron processzor is nemsokára napvilágot lát, vélhetőleg az elkövetkező néhány hónap során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés