Connect with us

Hirdetés

technokrata

NVIDIA ChameleonMark: új 3D-s grafikai mérőprogram

Laptop

NVIDIA ChameleonMark: új 3D-s grafikai mérőprogram

Az NVIDIA Chameleon demo ezentúl mérést is tud végezni. Részletek és letöltés itt…

Az NVIDIA Chameleon demója a GeForce 3 minél élethűbb megjelenítést lehetővé tévő, programozható vertex és pixel shaderét is működtető NFINITEFX Engine lehetőségeit használja és mutatja be. Ennek értelmében a 25 (virtuális) csontból álló, sétáló kaméleon mozgását a vertex shader, bőrfelszínének megjelenítését a pixel shader számolja.

A 45 MB-os demo mellett most megjelent a mérésre is alkalmas változat, amely az eredeti program alapjait használva végez teljesítménymérést, azt 3-féle kaméleonbőr – normál, fényes és üveges – megjelenítésével külön-külön lefuttatva.

A mérés összesen 3-féle felbontásban (1024x768x32, 1280x1024x32, 1600x1200x32) végezhető, attól függően, hogy 3D-s alkalmazások futtatásához melyik felbontást használjuk leginkább.

A program végtelenül egyszerűen, frame/s alapon mér, vagyis kiszámolja, hogy adott idő alatt hány frame-et tudott megjeleníteni a videovezérlő. Eredményként chameleonmarkot (cm) kapunk, amely a különféle kaméleonbőrökkel elvégzett teszt fps-ben mért eredményeinek átlaga – ezt a mérés végén a programkönytárba automatikusan létrehozott fps.txt file tartalmazza.

A ChameleonMark – minthogy a Chameleon demo eredetileg a GeForce 3 képességeinek bemutatására készült – igencsak megdolgoztatja a videovezérlőt, segítségével hamar kiderül, ha nem a GPU, hanem a CPU, esetleg a RAM a gyenge láncszem a számítógépben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés