Connect with us

Hirdetés

technokrata

A big data kifizetődő a nagyvállalatok számára

Dotkom

A big data kifizetődő a nagyvállalatok számára

Érdemes a cégeknek megvizsgálni a Big Datában rejlő lehetőségeket.

A Nemzetközi Analitikai Intézet (IIA) és az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS nemrégiben megjelent tanulmánya 20 nagyvállalat példáján keresztül mutatja be, hogy a cégek hogyan profitálhatnak a big data projektekből. A 2013 elején végzett felmérés azt vizsgálta, hogy a vállalatok miként alkalmazzák az analitikát annak érdekében, hogy értéket teremtsenek a „nagy adatból”. A számos iparágra kiterjedő kutatásban olyan vállalatok vettek részt, mint például az AIG, Bank of America, Dell, GE és a T-Mobile. A tanulmányt Tom Davenport, a Nemzetközi Analitikai Intézet kutatási igazgatója és a Harvard Business School vendégprofesszora, valamint Jill Dyché, a SAS Best Practices alelnöke jegyzi.

big-data

„Az új innováció ígérete a big data igazi vonzereje”

A big data-val kapcsolatos kezdeményezések lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy változatos adatokat – például strukturált és strukturálatlan, belső és külső forrásból származóakat – elemezzenek, és új összefüggéseket tárjanak fel. A kutatás során a big data korai alkalmazói hangsúlyozták: a „nagy adat” elemzése jelentős eredményeket hoz létre azáltal, hogy új üzleti lehetőségeket teremt és olcsóbbá, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a szervezet folyamatait.

A tanulmány kapcsán megkérdezett vezetők a riportolás, elemzés, adatfeltárás, -védelem, -mentés és -helyreállítás egy big data platformon történő egyesítésének értékét emelték ki. A big data környezetek általában együtt léteznek a meglévő adattárház és üzleti intelligencia infrastruktúrával, nem pedig helyettesítik azokat. A leghatékonyabb, sikervárományos szervezetek közös vonása, hogy mind támogatták az IT és az üzleti terület szoros kapcsolatát.

IBM-Drives-Flash-Technology-Deeper-into-the-Enterprise-to-Speed-Big-Data-Analytics_394x296

A jelentés szerint a szervezetek analitika alkalmazásával történő átalakítása új vezetői képességeket, szakértelmet, szervezeti struktúrákat, technológiákat és architektúrákat igényel. A felmérésben résztvevő legtöbb vállalat IT szakértelemmel rendelkező és big data technológiákhoz értő adattudósokkal bővíti analitikai csapatát. A tanulmány arra is rámutat, hogy az adatarchitektúrák, az adatminőség és a törzsadat menedzsment megoldások alapos ismerete csak az első lépés azon cégek számára, akik szeretnék, hogy a big data hosszú távon megváltoztassa a működésüket.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés