Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siri nem felejt!

Dotkom

Siri nem felejt!

Az Apple 2 évig őrzi meg a Siri által rögzített beszélgetéseket.

Hosszú évek óta tartja magát az a mondás, hogy az “elefánt nem fejelt”. Mostantól hozzácsaphatjuk a “Siri nem felejt”-et is, legalábbis erre utalnak a Wired által megszerzett információk. Az amerikai portál által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy az Apple beszédfelismerő szolgáltatása 2 évig megőrzi a felhasználókkal folytatott beszélgetéseket.

Az oldal persze sietve megkereste az Apple szóvivőjét, aki alátámasztotta az információkat, bár igyekezett leszögezni, hogy az adatok feltörhetetlenek, és csak elemzésekhez használják őket.

siri-data-stored-two-years

Mivel nap mint nap milliók használják a Sirit, így az általa a felhőbe mentett adatok mérete rövid idő után tárolhatatlannak bizonyulna. Az Apple erre azt találta ki, hogy a szolgáltatás minden egyes beszélgetést ellát egy sorszámmal. Fél év elteltével a Siri törli a hangfájlhoz kapcsolódó adatokat, és csak magát a fájlt őrzi meg, ezt is csak 18 hónapon át. Reméljük, hogy mindezen információk nagy segítségére lesznek a kaliforniai vállaltnak, hogy tovább javítsa a mostanság kissé gyengélkedő beszédfelismerő szolgáltatását, és lehetősége nyíljon rá, hogy még több piacon megjelenhessen az intelligens asszisztens.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés