Connect with us

Hirdetés

technokrata

P4 processzorok 3 GHz felett

Laptop

P4 processzorok 3 GHz felett

Hivatalosan a jövő év elejétől léteznek a 3 GHz feletti tartományban üzemelő Intel processzorok. Addig a köztes tartomány nem kevésbé gyenge felhozatalával kell beérnünk.

Az Intel némileg változtatott processzorainak megjelenési dátumain. Ennek köszönhetően már ebben az évben is nagyteljesítményű újdonságokkal lep meg minket a chipgyártó óriás.

Az új „roadmap” szerint ez évben megjelennek a 2,8 GHz-es, 2,66 GHz-es, valamint a 2,6 GHz-es Pentium 4 processzorok. A jövő év eleje táján lépi át a 3 GHz-es határt a P4 processzorcsalád. A második negyedévben mutatkoznak majd be az első 533 MHz-es FSB-vel üzemelő Pentium 4 processzorok, először 2,26 és 2,4 GHz-en. Természetesen ezek az újonnan megjelenő CPU-k mindegyike az Intel 130 nanométeres gyártástechnológiájával fog készülni.

A Celeron vonal is jobban erősödik, mint a korábbi információk mutatták. Az 1,5 GHz-es Celeron helyét átveszi az 1,7 GHz-es változat a megjelenési dátum tekintetében, továbbá még ebben az évben megjelennek a 2 GHz-es és az 1,9 GHz-es Celeron CPU-k is. Ezek a kedvező árú újdonságok mindegyike Willamette magra épül.

Alaplapi chipseteknél a fedőnevek mögül előtűntek az Inteltől megszokott számok: Tehama-E: 850E, Brookdale-E: 845E, Brookdale-G: 845G, Brookdale-GL: 845GL.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés