Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még mindig vezet az Internet Explorer

Dotkom

Még mindig vezet az Internet Explorer

Közben a Firefox és a Chrome szépen helyet cserélt.

2011-ben hiába vezetett végig toronymagasan a többi böngésző felett az Internet Explorer, a nagy nyertes a Google Chrome lett, mely 12 hónap alatt közel megduplázta a felhasználóinak a számát és mivel az IE-től és a Firefoxtól pártoltak át a user-ek a Google böngészőjére, így azok száma arányosan csökkent a Chrome javára. Ezzel a Chrome átvette a világ második leggyakrabban használt böngészőnek járó elismerést.
Az Internet Explorer tavaly januárban még valahol 46% környékén állt, ez decemberre már 38.65%-ra olvadt le, eközben a Firefox az év elejét még másodikként kezdte 30.68%-al, majd valahol november környékén elvesztette ezt a pozícióját és átadta az ezüstérmet a Chrome-nak és év végére 25.27%-ra csökkent a népszerűségi listán. A Chrome ezzel szemben szerény 15.68%-al kezdte 2011-et és folyamatos, stabil növekedést produkált egész évben. A már említett novemberi helycserés támadás után decemberben valahol 27.27%-nál állapodott meg.

A Safari stabilan maradt 5% környékén, így elmondhatjuk, hogy aki ezt a böngészőt választotta, az bőven meg van elégedve az általa nyújtott szolgáltatásoknak. Sőt! Év végére egy százalékot rádobott a népszerűségére, így bőven a parlamenti küszöb fölött van a Safari. Ami veszélyt jelenthet az Apple böngészőjére, az a Firefox 9 lehet, ugyanis kiválóan portolták az OsX rendszerre.

Az örök ötödik Opera majdnem ugyanazt a szintet hozta 2011 decemberében, mint januárban. Pici csökkenés ugyan volt, de ettől még nem tűnik el a süllyesztőben: a szerény 2%-ról 1.8%-ra rontott a böngészők versenyében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés