Connect with us

technokrata

Teszt: Sony Walkman W273S – Mozgásra fel!

egyéb kütyük

Teszt: Sony Walkman W273S – Mozgásra fel!

Kifejezetten sportoláshoz ajánljuk a Sony vízálló Walkman-jét.

Mindnyájunknak szüksége van egy kis ösztönzésre, mely egy kiadós sportolás előtt energiát ad. Van, akit az edzője motivál, van, akit a lányok a strandon, másoknak a kedvenc előadójuk jelent ösztönzést. Utóbbi csoportot célozza meg a Sony legújabb, W sorozatba tartozó zenelejátszója, a W273S.

Csomagolás

A Sony mérnökei komolyan vették a témát, már a Walkman kicsomagolása is egy kisebb torna, igaz az izmaink helyett inkább az agyunkat mozgatja meg a művelet. A stílusos megjelenés ugyanis egy kissé a kényelem rovására ment, a gumikkal és kapcsokkal összefogott modell kibontása az átlagosnál több időt vesz igénybe.

modal_bg

 

Ha viszont átküzdöttük magunkat a nehézségeken, akkor a tesztkészülék mellett a használati útmutatókra és a különböző méretű füldugókra vethetjük a szemünket. Ez utóbbiak között vízálló példányokat is találunk, ami nem meglepő, hiszen a készülék akár 2 méter mélységig is működőképes marad.

sony-walkman-mp3-player-w-series-nwz-w273-4gb-black-view-of-charger_7_1

Nem hagyhatom ki a sorból a töltőt sem, a dokkolóként is funkcionáló kiegészítő egy kattintás után máris energiával látja el a hőn szeretett eszközünket. Az extra tartozékokon kívül már csak magával a lejátszóval találkoztam, ez azonban megér egy bővebb misét.

Külső

Az egyedi külsővel megáldott Walkman első látásra nem több egy pusztán fura formájú fülhallgatónál, a valóság azonban ennél sokkal több. A szeretet jegyében – nem vicc, alapállásban egy szívet formáz a két oldali fülhallgató és az összekötő kábel! – készített modell jobb fülünkre helyezendő oldalán találjuk a Sony logót, illetve itt nyílik lehetőség a készülék felélesztésére.

u_20954422

Ha már erre járunk, akkor a muzsika elindítására és a számok közötti váltásra is lehetőségünk van, az igazi érdekesség azonban a füldugó mellett elhelyezkedő csatlakozó, mely a töltésben segédkezik. A lényeg, hogy a csatlakozó magában a dokkolóban foglal helyet, így egy egyszerű bepattintás során elindulhat a töltés.

sony-walkman-mp3-player-w-series-nwz-w273-4gb-black-side-view_7_1

A zenék feltöltésére szintén ezen a tartozékon keresztül van lehetőségünk, microUSB ugyanis nem került beépítésre. A másik fülünk is kap a jóból, hiszen a hangerőállítás és a véletlenszerű mód kiválasztása ezen az oldalon történhet meg.

Funkciók/Hangminőség

Egy MP3 lejátszó esetén azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hangminőség bír a legnagyobb jelentőséggel. Amíg azonban eljutunk a kedvenc zenénk megszólaltatásához, addig meg kell ismerkednünk az eszköz működésével. A Sony újdonsága szerencsére nem igényel extra programot, egy egyszerű áthúzással a 4 GB-os tárhelyre menthetjük a dalainkat.

DSC8739-Med

A dobozon feltüntették az iTunes kompatibilitást, így az Apple programjának rajongói megnyugodhatnak, új kedvencük működik majd ezzel is. Tetszett, hogy a Zappin funkciónak hála, lehetőségem volt pár másodpercre belehallgatni a muzsikákba, így egyáltalán nem éreztem hiányát a kijelzőnek. Miután elvégeztük a szokásos teendőket, rátérhetünk a lényegre. A Sony mint a Walkman alapítója mindig is nagy hangsúlyt fektetett a hangminőségre, ez pedig jelen tesztünk alanyán is látszik. Ha felsőkategóriásnak nem is mondanám, a W273S-ből távozó muzsika egy közepes, 10-15 ezer forint körüli agybadugós fülhallgató szintjét mindenképpen eléri, ez pedig igen jó egy 25 ezer forintos, vízálló eszköztől.

w273s-freedom

A különleges kialakításnak azért vannak hátrányai is, a fizikai gombok megnyomása közben ugyanis többször előfordult, hogy véletlenül elmozdítottam a Walkmant a megfelelő pozícióból. A használat persze előbb vagy utóbb lemeríti a körülbelül 8 órás működésre képes akkumulátort, de jó hír, hogy mindössze 3 perc alatt 60 percre elegendő töltést adhatunk a készüléknek, így egy edzés sem veszhet kárba a motiváció hiányában.

Végítélet

Kifejezetten pozitív élményként maradt meg a Sony újdonsága. Az egyedi kialakítás és a vízállóság miatt egy sportoláshoz optimális készüléket kapunk a pénzünkért, mely zavaró vezetékek nélkül, akadálymentesen biztosít zenét a mozgás közben.

 Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Sony Walkman NWZ-W273S

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Vízálló
  - Jó hangminőség
  - Jó összeszerelési minőség
 
  Kontra:  
  - Nem a legolcsóbb a kategóriájában
 

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin