Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Kingston DataTraveler microDuo – Apró óriás

egyéb kütyük

Teszt: Kingston DataTraveler microDuo – Apró óriás

Apró, ám rendkívül sokféleképp használható a Kingston új pendrive-ja.

Alig néhány év alatt ellepték a zsebünket, illetve táskáinkat az okostelefonok és a táblagépek. Az óriási siker ugyanakkor nem várt problémákat is okozott, hiszen a felhasználók egyre több adatot tárolnak ezen eszközeiken, melyeket jó lenne a készülékektől függetlenül is magunknál tartani. Pontosan ezt a célt szolgálja a Kingston Technology újdonsága, a DataTraveler microDuo ugyanis egyszerre rendelkezik microUSB és hagyományos USB csatlakozóval is.

Csomagolás

A gyártóra jellemző, ollóval szétvágható csomagolásban érkezett a tesztkészülék. A microDuo mellett a főbb funkciókat bemutató papírlap kapott helyet, innen megtudhatjuk azt is, hogy az 5 éves garanciának hála jó ideig nincs ok az aggodalomra.

Külső

Kétségtelen tény, hogy a pendrive-ok alapvetően nem tartoznak a nagyméretű tartozékok kategóriájába, ám a microDuo még így is eltörpül az ember kezében. A mérete gyakorlatilag megegyezik két USB csatlakozóéval, így vigyáznunk kell, nehogy nagyon elpakoljuk, különben előfordulhat, hogy keresgélnünk kell.

DataTraveler_microDuo_5

Az igazi érdekesség azonban az, hogy mindössze egyetlen mozdulat alatt kifordíthatjuk a microUSB csatlakozót és azonnal csatlakoztathatjuk is az újdonságot az okostelefonunkhoz, táblagépünkhöz. Ezt az OTG kapcsolatnak hála tehetjük meg, melyet minden, a 4.0-ás Androidnál frissebb verziójú Google készülék támogat. A mechanika egyébként meglepően strapabírónak tűnik, egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy tartanom kellene a széteséstől.

Működés

A 8,16,32 és 64 GB-os tárhellyel is elérhető microDuo-t elsősorban okostelefonokhoz méretezték, így a készülék maximum USB 2.0 sebességet támogat. Az én mérésem alapján 19,5 MB/s-os írási és 28,5 MB/s-os olvasási sebességet tud a kütyü, ez megfelel a várt adatoknak.

DataTraveler_microDuo_2

A kompatibilitási problémáktól tartóknak sincs okuk az aggodalomra, a Kingston maga is feltünteti, hogy a legnagyobb gyártók termékeivel kompatibilis a modell, én az éppen nálam lévő ConCorde telefonnal teszteltem, azzal is hibátlanul működött.

Ítélet

Üde színfolt a pendrive-ok egyre unalmasabbá váló piacán a Kingston újdonsága. A microDuo nemcsak különleges kialakításával, de apró méretével is biztosan sokak tetszését elnyeri majd.

 



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Kingston DataTraveler microDuo

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Apró méret
  - Jó összeszerelési minőség
  - Megfizethető ár
 
  Kontra:  
  - Nincs extra program
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés