Connect with us

technokrata

Teszt: Kingston DataTraveler microDuo – Apró óriás

egyéb kütyük

Teszt: Kingston DataTraveler microDuo – Apró óriás

Apró, ám rendkívül sokféleképp használható a Kingston új pendrive-ja.

Alig néhány év alatt ellepték a zsebünket, illetve táskáinkat az okostelefonok és a táblagépek. Az óriási siker ugyanakkor nem várt problémákat is okozott, hiszen a felhasználók egyre több adatot tárolnak ezen eszközeiken, melyeket jó lenne a készülékektől függetlenül is magunknál tartani. Pontosan ezt a célt szolgálja a Kingston Technology újdonsága, a DataTraveler microDuo ugyanis egyszerre rendelkezik microUSB és hagyományos USB csatlakozóval is.

Csomagolás

A gyártóra jellemző, ollóval szétvágható csomagolásban érkezett a tesztkészülék. A microDuo mellett a főbb funkciókat bemutató papírlap kapott helyet, innen megtudhatjuk azt is, hogy az 5 éves garanciának hála jó ideig nincs ok az aggodalomra.

Külső

Kétségtelen tény, hogy a pendrive-ok alapvetően nem tartoznak a nagyméretű tartozékok kategóriájába, ám a microDuo még így is eltörpül az ember kezében. A mérete gyakorlatilag megegyezik két USB csatlakozóéval, így vigyáznunk kell, nehogy nagyon elpakoljuk, különben előfordulhat, hogy keresgélnünk kell.

DataTraveler_microDuo_5

Az igazi érdekesség azonban az, hogy mindössze egyetlen mozdulat alatt kifordíthatjuk a microUSB csatlakozót és azonnal csatlakoztathatjuk is az újdonságot az okostelefonunkhoz, táblagépünkhöz. Ezt az OTG kapcsolatnak hála tehetjük meg, melyet minden, a 4.0-ás Androidnál frissebb verziójú Google készülék támogat. A mechanika egyébként meglepően strapabírónak tűnik, egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy tartanom kellene a széteséstől.

Működés

A 8,16,32 és 64 GB-os tárhellyel is elérhető microDuo-t elsősorban okostelefonokhoz méretezték, így a készülék maximum USB 2.0 sebességet támogat. Az én mérésem alapján 19,5 MB/s-os írási és 28,5 MB/s-os olvasási sebességet tud a kütyü, ez megfelel a várt adatoknak.

DataTraveler_microDuo_2

A kompatibilitási problémáktól tartóknak sincs okuk az aggodalomra, a Kingston maga is feltünteti, hogy a legnagyobb gyártók termékeivel kompatibilis a modell, én az éppen nálam lévő ConCorde telefonnal teszteltem, azzal is hibátlanul működött.

Ítélet

Üde színfolt a pendrive-ok egyre unalmasabbá váló piacán a Kingston újdonsága. A microDuo nemcsak különleges kialakításával, de apró méretével is biztosan sokak tetszését elnyeri majd.

 Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Kingston DataTraveler microDuo

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Apró méret
  - Jó összeszerelési minőség
  - Megfizethető ár
 
  Kontra:  
  - Nincs extra program
 

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin