Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde SmartPhone 5001 – Spórolj okosan

Mobil tesztek

Teszt: ConCorde SmartPhone 5001 – Spórolj okosan

Megfizethető áron debütál a ConCorde kétkártyás modellje.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kétkártyás mobiltelefonok, ám ezen készülékek száma még mindig messze elmarad a hagyományos modellekétől. Jó hír, hogy a ConCorde újdonságával a megfizethető árkategóriában keresgélők is megtalálhatják a számukra ideális választást. A SmartPhone 5001 ugyanis 5”-es IPS képernyőjével és négymagos processzorával minden bizonnyal sok vevőt szerez majd a gyártó számára.

Csomagolás

Egy elegáns, fekete színű dobozban érkezett hozzám a tesztkészülék. A fedlapon a termék fotója és a főbb tulajdonságai láthatóak, míg a teljes specifikáció a hátoldalra került.

DSC06892

A trónt a SmartPhone 5001 foglalja el, alatta találjuk a különböző tartozékokat. Az biztos, hogy nem vádolhatjuk szűkmarkúsággal a ConCorde tervezőit hiszen a csomagban helyet kapott egy kijelzővédő fólia, egy tok, egy hálózati töltő, egy fülhallgató, egy microUB kábel, a felhasználói útmutató és az akkumulátor is.

Külső

Tesztünk alanya is a gyártó többi modelljéhez hasonlóan letisztult formavilággal rendelkezik. Az előlapot elfogalja az 5”-es, 960 x 540 pixel felbontású IPS képernyő. A technológiának hála ezúttal is nagy betekintési szöggel és részletgazdag képpel találkozunk, első látásra nem is tűnik fel a HD hiánya.

DSC06889

Alatta a szokásos Android vezérlőgombok találhatóak, míg felül a 2 megapixeles előlapi kamera és a beszélgetésekhez használatos hangszóró foglal helyet. Márkanevet itt nem találunk, azt a hátlap aljára tették. Ha már itt járunk, érdemes megemlíteni a hangszóró rácsozatát és a felső szekcióban elhelyezett 5 megapixeles, LED villanóval tarkított kamerát is. A leszedhető hátsó fedél matt műanyagból készül, ám rossz hír, hogy nagy barátja az ujjlenyomatainknak, így néhány naponta nem árt majd egy alaposabb takarítás.

DSC06890

Alatta egy 2800 mAh-es akkumulátorral találkozunk, ennek eltávolítása után helyezhetjük be a két SIM kártyát illetve a microSD-t.  A baloldal ürességével ellentétben a jobb oldalon találjuk a hangerőállító gombot míg a kikapcsoló gomb felülre került. Mellette találjuk a 3,5 mm-es jack-et, a microUSB csatlakozó pedig alul foglal helyet.

Hardver/Szoftver

A ConCorde újdonságának működtetéséről egy négymagos, maximum 1,3 GHz-en üzemelő MediaTek processzor gondoskodik, 1 GB RAM-mal karöltve. A beépített, 4 GB-os memórián helyet foglaló Android 4.2.1 Jelly Bean jól teljesít, a szerényegbb felbontású képernyőnek is hála, a működéssel nem volt problémám.

concorde_1

A ConCorde mérnökei a Samsung modelljeiből merítettek ihletet, a készüléken ugyanis a dél-koreai gyártó TouchWiz felületéhez hasonló megjelenéssel találjuk szembe magunkat, igaz annál valamivel visszafogottabb formában. Érdekesség, hogy a könnyebb kezelhetőség érdekében a mérnökök egy baloldali sávot is elhelyeztek, melyen a legfontosabb programjainkat találjuk. Nincs más dolgunk, mint a kis nyilacskára kattintani és máris elérhetjük a számunkra lényeges applikációkat. A nemrégiben tesztelt tab AMAZON után jelen modellen is megtalálható a WikiTech havonta megjelenő számát tartalmazó ConCorde Táblamagazin.

concorde_2

 

Itt több mint 60 online újságból választhatjuk ki a nekünk tetszőket, legyen szó akár gasztronómiáról, akár autós anyagokról. Kicsit komolyabb vizekre evezve megpillanthatjuk a Táblatankönyvet is, mely a diákok számára nyújt segítséget tankönyvek, illetve vizsgákra felkészítő dokumentumok megosztásában. Ha már a kultúra felé terelődött a szó, érdemes megemlíteni a BOOK&Walk-ot, mely nem más, mint egy teljes egészében magyar könyváruház.

concorde_3

Az applikációból pillanatok alatt megvásárolhatjuk a nekünk legkedvesebb művet és kezdődhet is az olvasás. A három, a ConCorde modelljein már beváltnak számító szoftver mellett megtaláljuk a jegyzeteléshez használatos Notebook-ot vagy a hátsó LED-et zseblámpaként működtető FlashLight-ot.

Multimédia

A SmartPhone 5001-es hátlapján egy 5 megapixeles, LED villanóval szerelt kamerával találkozunk. Az elkészült eredmények ugyan nem érik el a drágább modellek szintjét, ám a maga kategóriájában kifejezetten szép fotókat készít a készülék. A ConCorde által készített kameraszoftver néhány beállítást is engedélyez számunkra, így többek között az ISO-t, a fehéregyensúlyt és a kép jellegét is állíthatjuk.

IMG_20100105_185313Van panoráma és HDR mód is, de akár az éjszakai fotózást is pillanatok alatt megoldhatjuk. Videófelvételre is lehetőség van, a SmartPhone 5001 ilyenkor FullHD felbontásban rögzíti anyagainkat. Az elkészült művekből a Movie Studio segítségével egy kész filmet varázsolhatunk, amit majd a MoboPlayer-en keresztül nézhetünk vissza. A program egyszerű felülettel rendelkezik és ami jó hír, hogy támogatja az összes ma ismert formátumot, így az MKV anyagokkal sincs probléma.

IMG_20100105_185411

Zenei téren egy dizájnos lejátszót kapunk mely album, előadó, illetve dalok szerint tudja listázni a zenéinket, továbbá lehetőségünk van a hangszínszabályzás beállítására is. Ha meguntuk a memórián helyet foglaló dalokat, akkor az FM-rádiót vehetjük igénybe.

Adatkommunikáció/üzemidő

A ConCorde újdonsága n-es szabványt támogató WiFi-vel, Bluetooth 4.0-ával, A-GPS-szel és HSDPA támogatással kerül a boltok polcaira. Ezen funkciók mellett támogatja az OTG szabványt, így külső adattárolókat is csatlakoztathatunk a modellhez.  Az igazi különlegesség azonban mégis a kétkártyás működés.

DSC06893

Ekkor nincs más dolgunk, mint kiválasztani a fő kártyát, a telefon pedig azonnal felcsatlakozik a hálózatokra és már el is kezdhetjük használni. Sajnos, akárcsak a legtöbb kétkártyás készüléknél, hívás közben itt sem aktív az éppen nem használt SIM. A hátlap alatt helyet foglaló 2800 mAh-es akkumulátor is megérzi a sok használatot, így átlagosan 1 nap után a töltő után kívánkozik a készülék, éhezőbajnokok kevés használattal 1,5-2 napot is kihúzhatnak.

Végítélet

Egy korrekt készüléket tett le az asztalra a ConCorde. A SmartPhone 5001 nem akar több lenni annál mint ami, pusztán csak egy korrekt alternatívát kíván nyújtani a kétkártyás mobilok jelenleg még nem túl széles piacán.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

ConCorde SmartPhone 5001

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Kétkártyás működés
  - Megfizethető ár
 
  Kontra:  
  - Egyedi felület hiánya
  -
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 960*540"
  • kijelző típusa: IPS LCD (kapacitív)"
  • eszköz mérete: 139x72x9mm
  • tömeg: 180 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MediaTek MT6582 Quad-Core max. 1,3 GHz
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 4 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles hátoldali kamera, 2 megapixeles előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: -
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS, GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: ConCorde Táblamagazin,ConCorde Táblatankönyv,
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2800 mAh
  • tapasztalat: Visszafogott használat esetén 1,5 - 2 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés